Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

За мужній вчинок 13 річний криворіжець отримав «дорослу» нагороду – нагрудний знак «За заслуги перед містом»

Створено: 2022-01-26 15:23:34Оновлено: 2022-01-26 15:25:16

Юрій Вілкул, в.о міського голови-секретар міської ради, нагородив учня 7 класу загальноосвітньої школи №124 Івана Сементовського за самовідданість та мужність, проявлені під час порятунку двох дітей, які опинилися під кригою на водоймищі, біля мкрн. Гірницький.

В сесійній залі, в присутності депутатського корпусу міської ради, керівників райвиконкомів, представників медіа Юрій Вілкул висловив слова вдячності юному рятівнику Івану Сементовському за  небайдужість, мужність та рішучість проявлені під час героїчного вчинку та вручив нагрудний знак «За заслуги перед містом ІІІ ступеня». Окремі слова вдячності - батькам хлопця за виховання такого сміливого та  відважного сина.

«Такі героїчні вчинки завжди гідні поваги та шани. Іван - відображення найкращих людських якостей. Ця історія зі щасливим кінцем - якби не героїчний вчинок Івана, хто знає, вдалося б урятувати дітей, Небайдужість до чужої біди, співчуття та самовідданість 13 хлопця – вражають, це гідний приклад для нашої молоді!», -  сказав Ю.Вілкул.

Нагадаємо, 5 січня 2022 року у Саксаганському районі, на невеликому водоймищі, біля мкрн. Гірницький двоє школярів провалилися під кригу. Саме Іван Сементовський, учень 7 класу КЗШ №124 гуляючи тим часом неподалік водойми помітив дітей, які звали на  допомогу. Незважаючи на свій вік, хлопець не вагаючись кинувся на порятунок, згодом до нього приєднався випадковий перехожий, який допоміг витягнути з води другого юнака.  Завдяки сміливим та рішучим діям Івана, було врятоване життя двом підліткам 11 та 12 років.

Вчинок Івана Семетовського вартий національного визнання. Його номінують на участь у всеукраїнській акції «Герой-рятівник року».

26 січня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради