Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Майже 250 пар протягом 2017 року зареєстрували шлюб «за добу» у Кривому Розі

Створено: 2018-01-26 14:39:59Оновлено: 2018-01-26 14:41:10

Ще на початку 2016 року українським молодятам навіть і не снилось те, що оформити шлюб можна лише за один день і без зайвої бюрократії. Офіційно затверджений порядок державної реєстрації шлюбу, передбачає, що шлюб реєструється після спливу одного місяця від дня подання заяви. Прискорити процедуру одруження можна тільки якщо є важливі для цього причини – у разі вагітності нареченої, народження нею дитини, а також якщо існує безпосередня загроза для життя нареченої або нареченого. Тоді шлюб реєструється у день подання відповідної заяви, або у будь-який інший день за бажанням наречених.

Проте багато молодят хотіли одружитися швидше, але не мали на те законних підстав. Вирішенням цієї проблеми стало розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 502  «Про запровадження реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу».

До реалізації проекту «Шлюб за добу» у  2017 року приєдналося і місто Кривий Ріг, що надало змогу максимально наблизити популярну адміністративну послугу до криворіжців, створивши при цьому зручні умови для її отримання та реалізації гарантованого державою права на шлюб.

21 квітня 2017 року в Криворізькому академічному міському театрі драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка відбулась перша урочиста церемонія в рамках проекту «Шлюб за добу», а вже в кінці грудня 2017 року кількість зареєстрованих шлюбів в рамках пілотного проекту становила - 234.

Нагадаємо, що всім бажаючим скористатись послугою «Шлюб за добу» необхідно звернутись до організатора свята – Комунального підприємства «Криворізький академічний міський театр драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка» та:

1) обрати час проведення реєстрації шлюбу;

2) укласти відповідний договір з організатором;

3) прийти до себе на весілля та отримати свідоцтво про одруження протягом 24 годин.       


 

 

26 січня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради