Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Відбулося засідання міської робочої групи з питань реалізації Програми розвитку велоінфраструктури в місті Кривому Розі на 2013 – 2015 роки

Створено: 2014-12-25 13:54:03Оновлено: 2014-12-25 14:18:19

22 грудня 2014 року під головуванням заступника міського голови Г.Вербицького відбулося засідання міської робочої групи з питань реалізації Програми розвитку велоінфраструктури в місті Кривому Розі на 2013 – 2015 роки, в якому взяли участь члени робочої груп та запрошені представники громадських велоорганізацій міста.

Темою засідання стало підбиття підсумків реалізації у 2014 році заходів Програми та обговорення пріоритетів і перспектив на 2015 рік.

Начальник управління економіки виконкому міської ради Т. Підпалько ознайомила присутніх з найбільш вагомими результатами виконання Програми, зазначивши, що за рахунок коштів міського бюджету у поточному році придбано та встановлено поруч з соціальними об'єктами 45 велопарковок на суму 180 тис. грн. Для центрів туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Саксаганського, Інгулецького та Тернівського районів, дитячо-юнацької спортивної школи №1, що у Дзержинському районі придбано 70 од. велосипедів та велоспорядження до них на загальну суму 318,6 тис.грн.

Активну участь у розвитку велоінфраструкутри приймають суб"єкти господарювання усіх форм власності, якими в поточному встановлено 52 велопарковки (поблизу банків, магазинів, торгових центрів міста). 

Позитивним моментом 2014 року стала перемога міста Кривого Рогу у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Це дозволить у 2015 році додатково залучити 200 тис. грн. з державного бюджету на реалізацію проекту "Розвиток велоінфраструктури в місті Кривому Розі" та здійснити облаштування необхідної території соціально-важливих об’єктів міста велопарковками.

Доповідач відмітила, що загалом, за останні декілька років велосипедний рух у місті Кривому Розі набирає потужних обертів. Про це свідчить суттєве збільшення кількості велосипедистів на вулицях міста, суб’єктів господарювання, що надають послуги з продажу, прокату велосипедів та спорядження до них.

Було зауважено, що головними та важливими партнерами, як у процесі розробки, так і у процесі реалізації Програми виступають КП "Інститут розвитку міста Кривого Рогу" та громадські організації "Велокривбас", "UBF", "Krivbass Freeride Team" " та "Адреналін".

Представники зазначених громадських організацій презентували до уваги присутніх результати своєї діяльності в напрямку розвитку велоруху в місті Кривому Розі.

У 2014 році велоспільнотою проведено більше 50 заходів, серед яких  святкування Дня Європи, що являв собою організований велопробіг вулицями міста колоною близько 500 велосипедистів; ZdravoFest" та "ZdravoFestSport" – це заходи нового формату, проведення яких сприяє збільшенню кількості прихильників велоспорту серед мешканців міста та підвищенню рівня обізнаності населення щодо переваг і можливостей користування велосипедом.

Значна увага приділяється наймолодшим мешканцям міста – в День Захисту дітей щороку проводяться змагання "Чудернацькі перегони" для діток віком від 2-х до 13 років, у цьому році кількість учасників сягнула понад дві сотні.

Налагоджено проведення велоекскурсій з відвідуванням промислових об’єктів, які набули популярності серед велоспільноти. Здійснюється їх активна промоція в засобах масової інформації, соціальних мережах.

Також, увагу присутніх було зосереджено на перспективах розвитку вело інфраструктури у 2015 році, визначених Програмою, що передбачає продовження створення у нашому місті мережі велосипедних доріжок, смуг на дорогах міста, облаштування соціально важливих об"єктів велопарковками, формування сталої транспортної системи та доступного, комфортного і безпечного міського простору, популяризація велосипедного руху.

Серед першочергових заходів:

  • продовження облаштування прилеглої території соціально важливих об"єктів міста велопарковками;
  • будівництво велодоріжок, що пролягають "маршрутами здоров"я", у паркових зонах міста. Можливо, реалізація цього проекту відбудеться в межах договорів про соцпартнерство з промисловими підприємствами міста;
  • продовження придбання обладнання та інвентарю для занять з велотуризму та велозмагань;
  • створення дитячих веломістечок у кожному районі міста.

Знаковою подією 2015 року буде проведення на базі Кривого Рогу конференції "Велофорум" (організатор – Асоціація Велосипедистів Києва), у якій зазвичай приймають участь велоактивісти зі всієї країни та зарубіжжя.

Засідання пройшло у атмосфері жвавості та продуктивності, що має стати значним поштовхом у питанні розвитку велоінфраструктури в місті Кривому Розі.


 

25 грудня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради