Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

До уваги землекористувачів міста

Створено: 2011-11-25 14:32:34Оновлено:

До уваги землекористувачів міста!

Виконком Криворізької міської ради інформує:

З метою врегулювання земельних відносин між Криворізькою міською радою та суб’єктами господарювання – власниками об’єктів нерухомого майна в частині:
  • внесення сплати за фактичне використання земельних ділянок для розміщення цього майна в період оформлення правоустановчих документів на землю під розміщення об’єктів торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення та проведення їх державної реєстрації;
  • забезпечення виконання вимог Земельного та Податкового кодексів України щодо внесення належних сплат до бюджету за користування землею;
  • зменшення обсягів збитків, що завдаються самовільним використанням земель міста,
керуючись ст.ст. 9, 635 Цивільного кодексу України, ст.ст. 12, 206 Земельного кодексу України, Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", рішеннями міської ради від 26.10.2011 №703 "Про укладання попередніх договорів оренди" та від 23.11.2011 №747 "Про затвердження типового попереднього договору щодо укладання договору оренди (основного договору) земельної ділянки в майбутньому" рекомендуємо юридичним та фізичним особам на період до оформлення права користування земельними ділянками укладати попередні договори оренди щодо укладання договору оренди (основного договору) земельної ділянки в майбутньому.

Попередній договір дозволяє суб’єктам господарювання врегулювати питання з міжрайонними державними податковими інспекціями міста в частині декларування податкових зобов’язань з орендної плати за землю та не підлягає держаній реєстрації. При цьому, укладений попередній договір не є підставою для отримання дозволу для здійснення будівництва, реконструкції чи введення об’єкта в експлуатацію.

Прийом документів та надання консультацій здійснюється в муніципальному центрі послуг м. Кривого Рогу (пл. Радянська, 1) щоденно (крім суботи, неділі) з 9:00 до 12:00 (четвер з 9:00 до 12:00, з 13:00 до 18:00).

Додатково повідомляємо, що рішення міської ради від 26.10.2011 №703 та від 23.11.2011 №747 розміщено на офіційному веб-сайті виконкому міської ради (www.kr.gov.ua).

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради