Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Цими вихідними вшановували майстрів народних ремесел та лісівників міста на «Дерев`яному фестивалі»

Створено: 2017-09-25 10:19:42Оновлено: 2017-09-25 10:22:25

Четвертий рік поспіль у Кривому Розі проводився «Дерев'яний фестиваль» - конкурс лісівників і народних умільців. Відкриття фестивалю відбулося 23 вересня в оновленому    парку   «Саксаганський».     

З кожним роком кількість учасників фестивалю збільшується. У фестивалі взяли участь лісівники, майстри по обробці дерева, пасічники, ковалі, письменники, поети і художники, творчі колективи.

Цього разу учасники фестивалю дивувати гостей цікавими, незвичайними конкурсами та виставками дерев'яних виробів - справжніх витворів мистецтва. Наприклад: бджолиний вулик під склом; справжня лазня з майстер-класом масажу після лазні; дерев'яна карета з екіпажем, в якій можна було покататися і багато іншого. Представництво німецької фірми в Україні «Штіль» та державне підприємств «Криворізький лісгосп» показали майстер клас з обробки дерева.

Міська влада схвалює такі заходи і сприяє у їх проведенні. Як сказав мер міста Юрій Вілкул: «Кривий Ріг стає самим творчим і фестивальним містом в Україні. І для цього ми підтримуємо і розвиваємо різні напрямки. Це розвиває місто і вносить в його життя особливий настрій і позитив. Чудово, що серед інших фестивалів і конкурсів є і такий. Наші лісівники, ті, хто працюють з деревом, природними матеріалами - це люди, закохані в свою професію».

Під час фестивалю проводилися майстер-класи різьблення по дереву, виставки-ярмарки робіт народних майстрів-умільців.

Цікава програма для дітей, різножанровий концерт учасників фестивалю порадував своїм святковим настроєм криворіжців різного віку.

Довідково:

У Кривому Розі щорічно проводиться більше тридцяти фестивалів і конкурсів, в тому числі всеукраїнського рівня. У фестивалі «Весна Рудани» приймає близько 200 творчих колективів різного віку. Одним із символів Кривого Рогу став фестиваль «Ніч індустріальної культури». У 2012 році криворізькі танцюристи перемогли у всеукраїнському телевізійному конкурсі «Майдан's - 3».


 

25 вересня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради