Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Підприємці Кривого Рогу, які відкрили свій бізнес і створили робочі місця, почали отримувати від міста компенсацію за кредитами

Створено: 2017-09-25 11:37:17Оновлено: 2017-09-25 11:41:07

За завданням мера Юрія Вілкула з 2017 року з міського бюджету компенсуються суми від відсоткової ставки за кредитами банків для підприємців, які створюють нові робочі місця. В рамках міської програми за одне робоче місце при кредиті 50 тис. грн. підприємець може отримати компенсацію 4 тис. 750 грн. За два робочих місця - 9 тис. 500 грн. Максимальна сума кредиту за цією програмою - до 300 тис. грн.

Вже були проведені два відкритих конкурси. Один з переможців відкрив павільйон з продажу кондитерських виробів, другий - фітнес-клуб. Підприємці створили, в тому числі, «перші робочі місця» для криворіжців.

Підприємець Вікторія Гончарова сказала: «Без реальної підтримки в сьогоднішній ситуації підприємцям дуже важко почати свій бізнес. Самостійно я б не відкрила павільйон. Дуже важливо, що в Кривому Розі така підтримка є. Мої знайомі з інших міст нам навіть трохи заздрять, їм, звичайно, складніше».

Для залучення більшої кількості підприємців, за пропозицією міського голови, було внесено зміни до положення про порядок проведення конкурсу: збільшена частота його проведення і кількість переможців.

Начальник управління розвитку підприємництва Ірина Рижкова сказала: «Раніше заявки на участь в конкурсі приймалися протягом 20 днів, зараз ця процедура буде скорочена до 10. Крім того, внесені доповнення до процедури визначення переможців. Якщо раніше, за підсумками конкурсу, був тільки один переможець, то тепер призери будуть у всіх напрямках економічної діяльності. Якщо два учасники в одному напрямку набрали однакову кількість балів, вони обидва стають переможцями.

«В умовах кризи, в якій перебуває країна, наша міська влада і надалі підтримуватиме підприємців. Це сприяє збереженню і створенню нових робочих місць», - зазначила Ірина Рижкова.

Довідково:

За п'ять років у Кривому Розі було відкрито 300 нових об'єктів бізнесу, тільки з початку цього року - близько 50, створено понад 5 тис. нових робочих місць.

У 2017 році запрацювала нова муніципальна послуга «Новий суб'єкт - новий об'єкт». Майбутнім підприємцям не потрібно ходити інстанціями і службами, збирати різні довідки і стояти в чергах. Все це вони можуть отримати, просто прийшовши до Центру муніципальних послуг.

Також, в 2017 році стартував муніципальний проект «Workshop» ( «Вчити роботі»). В рамках цієї спільної роботи підприємці влаштовують тренінги для студентів».

 

 

25 вересня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради