Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Над Кривим Рогом здійнявся величезний Державний Прапор України

Створено: 2021-08-25 11:35:30Оновлено: 2021-08-25 11:38:06

Напередодні 30-річчя Незалежності нашої держави, 23 серпня 2021 року у Парку Героїв підняли величезний Державний Прапор України. Криворізький прапор розміром 12 на 18 метрів вінчає 72-метровий флагшток. Уся композиція входить до трійки найбільших у країні.

Упереддень відзначення 30-ї річниці Незалежності нашої держави криворіжці вшанували головний державний символ – Прапор України.

У церемонії підняття Прапора України взяли участь голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, перший заступник Криворізької міської ради Євген Удод, народні депутати України, почесні громадяни міста Кривого Рогу, Герої України, члени виконавчого комітету Криворізької міської ради, керівники правоохоронних та контролюючих органів, депутати місцевих рад, громадськість.

Перед учасниками церемонії на величезному екрані транслювали виступ Президента України Володимира Зеленського.

Заступник голови Дніпропетровської обласної адміністрації Ольга Горб привітала всіх із Днем Прапора. «Сьогодні Дніпропетровщина вітає всіх мешканців та гостей з великим святом. В усіх територіальних громадах, а їх у нас 86, святкують цей день. У Дніпрі та Кривому Розі ми підіймаємо великі стяги. Дуже приємно, що на це свято завітала велика кількість людей  і ми сьогодні будемо милуватися у вільному, незалежному небі України саме найбільшими прапорами. Такі прапори підняті по всій території України, ау 8 містах – найбільші прапори. Мета Президента України Володимира Зеленського–щоб прапори сяяли й розвивались по всій Україні. Незалежній та вільній Україні».

Голова обласної ради Микола Лукашук зазначив: «Сьогодні ми відкрили один із найбільших прапорів в Україні – у моєму рідному місті, у Кривому Розі. Я тут народився і виріс, і для мене дуже важливо, щоб наше місто завжди було під нашим Державним Прапором. Синьо-жовтим прапором.Тому що це –і символ нашої країни, і символ нашої незламності, і символ того, що ми можемо самі обирати своє майбутнє. Я дуже радий, що в нас є такий флаг. Упевнений у тому, що пройде небагато часу –і такі прапори замайорять і в Криму, і в Донецьку, і в Луганську. За це я хочу подякувати нашим військовим, героям АТО, які навіть сьогодні боронять нашу країну на Сході. Велика шана та низький уклін».

Заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін сказав: «Ми входимо в 30-річчя святкування Незалежності України великим святом. Для нас дуже приємно, що одним із головних подій сьогоднішнього свята в масштабах країни було підняття одного з найбільших в Україні прапорів саме в нашому місті. Це наш символ віри в себе, віри один в одного, нашого об'єднання для того, щоб країна розвивалась. Я всіх вітаю з Днем Прапора, з Днем Незалежності і бажаю успіху кожному з нас і нашій країні в цілому».

Нагадаємо, 72-метровий флагшток було збудовано не коштом міського бюджету Кривого Рогу. Роботи було виконано на замовлення департаменту капітального будівництва Дніпропетровської ОДА.

Також у Парку Героїв провели комплексний благоустрій – встановили точкове підсвічування флагштока, зробили комбіноване мощення із використанням граніту та тротуарної плитки, а також висадили газони та 13 нових кленів.

За повідомленням у ЗМІ, поряд із флагштокомз’явилися стели з художніми панно в стилі криворізького художника Григорія Синиці. «Герб Кривого Рогу», «Петриківка», «Кар’єр», «Половецька баба», «Козак Мамай» та «Тарас Шевченко» – шість панно в техніці гарячої художньої емалі створені керівником групи майстрів Аліною Набокою у співпраці зі Світланою Набокою, Софією Сапко та Рамілем Мамедовим.

25 серпня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради