Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Криворізькі підприємці мають дбати про чистоту біля своїх об’єктів

Створено: 2017-07-25 10:36:17Оновлено: 2017-07-25 10:38:18

На неухильному виконанні Правил благоустрою наполягає інспекція з благоустрою виконкому Криворізької міської ради, на яку покладено обов’язки з контролю за їх додержанням.   

На сьогодні інспекцією винесено близько 80 приписів суб’єктам господарювання. Основні зауваження: прибирання прилеглої території, встановлення урн та укладення договорів на вивіз сміття, відновлення ганків та пандусів, так як це, перш за все, питання безпеки мешканців,  очищення об’єктів благоустрою від незаконної реклами.  20 приписів винесено за незаконне розміщення рекламних оголошень.

За порушення законодавства у сфері благоустрою притягнуто до адміністративної відповідальності 17 суб’єктів підприємницької діяльності. Основні порушення: антисанітарний стан прилеглої території та незаконне розміщення торговельних лотків на об’єктах благоустрою.  

Серед порушників і суб’єкти мережевої торгівлі:  магазини мереж «АТБ», «Сільпо», «Брусничка», «Єва», а також ринки, інші підприємства та фізичні особи-підприємці.

Довідково:

Відповідно до  Правил благоустрою у м. Кривий Ріг всі суб’єкти господарювання, на наданих їм земельних ділянках зобов’язані:

- прибирати й утримувати територію від межі відведеної земельної ділянки до проїжджої частини вулиці, а у випадках, коли ділянка не межує з проїжджою частиною або відстань до неї є значною – на відстані 15 м від межі відведеної ділянки;

- своєчасно здійснювати ремонт об’єктів благоустрою, очищувати їх від несанкціонованих оголошень і реклам, встановлювати контейнери  для збирання побутових відходів та укладати договори на їх вивезення;

- здійснювати косіння газонів та боротьбу з карантинними рослинами, що наразі є актуальним, а взимку – видалення снігу, ліквідацію ожеледі.

Правилами благоустрою забороняється виконувати без дозволу земляні, будівельні та інші роботи, самовільно встановлювати торгівельні лотки, павільйони, кіоски, зовнішню рекламу, улаштовувати стоянки автомашин тощо.

Заборонено наклеювати інформаційні, агітаційні й рекламні листівки та оголошення у непередбачених для цього місцях.


 

25 липня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради