Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Спільне засідання міських робочих груп з питань обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів, функціонування об’єктів бізнесу за напрямом соціально-економічного захисту найманих працівників

Створено: 2017-07-25 16:50:32Оновлено: 2017-07-25 16:54:49

 В  місті продовжується проведення заходів, направлених на  поперед-ження незаконного обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів, у т.ч. особам, які не досягли 18 років; детінізації трудових відносин та заробітної плати.

В рамках реалізації концепції пілотного проекту «СТОП – незаконному обігу небезпечних товарів у місті» у виконкомі міської ради проведено спільне засідання міських  робочих  груп  з питань  обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів, функціонування об’єктів бізнесу за напрямом соціально-економічного захисту найманих працівників.

На засіданні розглянуто результати роботи міських та  районних робочих груп у першому півріччі 2017 року. Так  з початку поточного року проведено  167 рейдових заходів, встановлено порушення обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пива в 53 об’єктах бізнесу. До порушників застосовано штрафних санкцій на суму близько 240 тис.грн., за 16 фактами продажу забороненої продукції дітям нараховано штрафів на суму близько 7 тис.грн.

Спільними  діями органів Національної поліції, виконкомів районних у місті рад припинено роботу 8 літніх майданчиків, де здійснювався незаконний продаж алкогольних напоїв, пива.

Одним із актуальних питань, яке обговорено на спільному засіданні, це куріння в об’єктах  ресторанного господарства. Відповідно до Закону  України від 24 травня 2012 року №4844-VI «Про  заходи  щодо  попередження  та  зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів у приміщеннях закладів ресторанного господарства. Урахувавши наявні масові порушення ініційовано провести з керівниками  закладів попереджувальну роботу щодо недопущення порушень вимог чинного законодавства. 

На засіданні, також, розглянуто питання необхідності дотримання суб’єктами господарювання, у т.ч. на ринках міста, законодавства з питань належного оформлення трудових відносин, недопущення зменшення чисельності працівників, переведення їх на скорочену тривалість робочого часу, означено напрями подальшої роботи щодо легалізації найманої праці.

З питання  порушення в об’єктах бізнесу правил обігу  алкогольних напоїв, тютюнових виробів, у т.ч. стосовно дітей, пропонуємо  звертатися за телефонами  довіри «102» або «гарячих  ліній»: служби  у  справах дітей виконкому  Криворізької міської  ради: 493-04-75, управління  розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради: 92-13-76. Стосовно порушення вимог законодавства України про працю та зайнятість працює телефонна лінія:  74-69-43.


 

 

25 липня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради