Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПІЛОТНОГО НА ДНІПРОПЕТРОВЩИНІ ПРОЕКТУ ВИКОНКОМУ КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ З ВИДАЧІ БІОМЕТРИЧНИХ ПАСПОРТІВ У ЦЕНТРІ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ «ВІЗА»

Створено: 2017-07-25 11:36:46Оновлено: 2017-07-25 16:14:24

Сьогодні у Центрі адміністративних послуг «Віза» відбулась презентація пілотного на Дніпропетровщині проекту виконкому Криворізької міської ради із видачі біометричних паспортів громадянам України. Кривий Ріг – перше і поки єдине місто на Дніпропетровщині, яке одержало повноваження від Державної міграційної служби України з видачі біометричних паспортів громадянам України (до речі – в Україні їх видають тільки у ЦНАПах 9 міст (Київ, Вінниця, Львів, Луцьк, Івано-Франківськ, Одесса, Харків, Маріуполь, Біла Церква).

Цій події передувала серйозна багатомісячна робота з закупівлі за кошти міського бюджету через систему PROZZORO спеціального сучасного технологічного обладнання, підготовки відповідних кадрів, одержання всіх  дозволів та погоджень від центральних органів влади, підписання на засіданні виконкому міської ради 12.07.2017 міським головою Ю.Г.Вілкулом Меморандуму про взаємодію у сфері надання якісних адміністративних, інших публічних послуг  мешканцям міста Кривого Рогу між виконавчим комітетом Криворізької міської ради та Головним управлінням Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області.

В Центрі адміністративних послуг «Віза» сьогодні почали приймати 4 адміністратора з паспортних питань на 2-х робочих станціях (до речі в 7-х районах міста від Державної міграційної служби України – організовано 10 робочих станцій) – в тестовому режимі протягом місяця. Процедура з оформлення паспортів – складна і тривала (на 1 відвідувача – до 30 хв.) – такі вимоги встановлені законодавством. Зрозуміло, що 2-ма станціями у виконкомі міської ради проблему з видачі біометричних паспортів не зняти – бо дуже великий попит у зв’язку з безвізом: в день до 7 служб ДМС звертається до 300 осіб. Уже видано з початку року понад 60 тис. біометричних паспортів. Тому, ця нова послуга Центру «Віза» - крок, спрямований на підвищення якості обслуговування криворіжців у виконкомі Криворізької  міської ради.

Разом з цим, продовжується робота з центральними органами влади України щодо одержання цих повноважень і виконкомами районних у місті рад.

Нормативними актами Уряду встановлено і плату за одержання паспортів:

Сама ж послуга у виконкомі міської ради – безкоштовна.

Криворіжці мають знати, що різні посередники, туристичні фірми, тощо (які рекламують себе для криворіжців) – не мають повноважень з видачі паспортів. Повноваження є лише у ЦНАПів, Державної міграційної служби України, ДП «Документ».

Міський голова Ю.Г.Вілкул привітав адміністраторів та відвідувачів Центру адміністративних послуг «Віза» з цією подією, відзначив його результативну роботу по виконанню міської Програми розвитку нових технологій муніципального менеджменту в Центрі, а також вручив ID – паспорта мешканцям міста - юнакам та дівчатам, які вперше їх одержують;

адміністраторам – Конституцію України – щоб пам’ятали завжди: права і свободи людини є невід’ємними та непорушними, а основне завдання службовців – служити Криворізьким громадянам. Перші споживачі послуги з видачі біометричних паспортів були здивовані оновленими приміщеннями Центру та якістю обслуговування

Міський голова Вілкул Юрій Григорович вручає ID-паспорти молоді міста Кривого Рогу.

Перші відвідувачі паспортного сервісу Центру адміністративних послуг «Віза»

Довідково:

За інформацією Державної міграційної служби України, в державі вже оформлено понад 4 млн. біометричних паспортів для виїзду за кордон, з них понад 1,7 млн – у 2017 році.

Через поєднання двох факторів- сезонне зростання попиту та ажіотаж, пов'язаний із запровадженням безвізового режиму України з ЄС, починаючи з травня попит на закордонні паспорти різко зріс. Щоденно видається 20-22 тис. біометричних паспортів. ДП «Поліграфкомбінат «Україна», підприємством по виготовленню цінних паперів, в якому персоналізуються дані та друкуються самі документи, тільки в липні на замовлення ДМС виготовлено майже 186 тис закордонних паспортів.

Державна міграційна служба України з ДП «Поліграфкомбінат «Україна» опублікували спільне звернення, що через високий попит на закордонні паспорти  можливі затримки строків видачі документів. Дізнатися про стан оформлення та друку документа можна за допомогою електронного сервіса на офіційному веб-сайті ДМС України (dmsu.gov.ua); дані сервіса оновлюються тричі на день.

За їх прогнозами, попит на закордонні паспорти має знизитися вже у другій половині липня – на початку серпня (як це відбувається щороку наприкінці туристичного літнього сезону), тому громадянам, які не планують подорожувати за кордон у найближчі місяці, у міграційній службі радять не стояти у чергах, а зачекати кілька тижнів, та оформити документи у значно більш комфортних умовах.

 

Ми працюємо для Вас!
Наша якість - Ваша довіра!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно), 493-08-28

e-mail: [email protected]


 

 

 

25 липня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради