Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Необхідно зберегти соціальну сферу міста і продовжити соціальну підтримку криворіжців, - міський голова Ю. Вілкул

Створено: 2016-07-25 15:53:22Оновлено: 2016-07-25 15:56:09

На позачерговому засіданні виконком Криворізької міськради підтримав пропозицію мера Юрія Вілкула про виділення додаткових коштів на охорону здоров'я, освіту та соціальний захист і підтримку криворіжців. 

Як доповіла начальник фінансового управління Олена Рожко, у першому півріччі міський бюджет змушений був взяти на себе багато витрат по соціальній сфері, які не фінансує уряд: «У першому півріччі з міського бюджету спрямовано 244 млн. грн. на покриття тих витрат, які зобов'язана фінансувати держава. В умовах катастрофічного недофінансування з державного бюджету, за рахунок бюджету міста збережені лікарні і школи. Зберегли всі ПТУ. Забезпечена своєчасна виплата зарплат всім лікарям і вчителям. Всі пільгові категорії за рахунок підтримки міста продовжують безкоштовно користуватися електротранспортом. Продовжується реалізація комплексної програми підтримки учасників АТО та соціального захисту населення». 

Юрій Вілкул підкреслив: «Я переконаний, що в умовах кризи необхідно зберегти соціальну спрямованість бюджету і зберегти соціальну сферу. Місто не може залишити людей без лікарень і лікування, вчителів без зарплат. Тому при підготовці змін до бюджету я дав доручення максимально врахувати саме соціальну складову».

Завдяки збереженій у місті стабільності, стійкій роботі промислового сектора і, незважаючи на додаткове навантаження на бюджет міста, за підсумками І півріччя він виконаний на 109%.

Додаткові кошти – майже чотириста мільйонів гривень - пропонується направити перш за все на вирішення соціальних питань. Один з ключових напрямків - підтримка охорони здоров'я. Кошти будуть спрямовані на харчування та медикаменти в лікарнях, ремонти та оснащення лікувальних закладів.

Буде збільшено фінансування міської програми соціальної підтримки криворіжців. У тому числі, на лікування та вирішення соціально-побутових питань учасників АТО, дітей-інвалідів, постійно прикутих до ліжка. За рахунок міського бюджету буде проводитись ремонт житла інвалідам та учасникам бойових дій, оскільки, з цього року держава припинила фінансування ремонту житла цим категоріям.

У сфері освіти передбачено виділення додаткових коштів на продовження фінансування ПТУ, на відкриття нового дитячого садка і додаткових груп, на оздоровлення дітей, а також на проведення ремонтів у школах та дитсадках, придбання для них нового обладнання, на підготовку закладів освіти до опалювального сезону.

Гроші також підуть на забезпечення для криворіжців процедур гемодіалізу, які припинила фінансувати держава, придбання лікувального харчування та туберкуліну для вакцинації дітей.

Як пояснив заступник начальника управління охорони здоров'я Олександр Лук'яненко: «На жаль, багато програм, які раніше брала на себе держава, сьогодні не працюють. Тим самим люди опинилися на межі життя і смерті. З отриманням вакцини БЦЖ – критична ситуація. Держава не постачає її вже рік і місто змушене самостійно закуповувати туберкулін, щоб прищеплювати малюків. Також, 78 криворіжців потребують гемодіалізу. Без підтримки міста вони приречені. Місто вже третій рік бере на себе фінансування їх лікування і ми просимо виділити ще понад 5 млн. грн. для життєво необхідної для цих людей процедури. Вбивча бездіяльність центральної влади й щодо хворих на фенілкетонурію, яким потрібні  особливі лікувальні суміші».

"Ми приймаємо зміни до бюджету, щоб підтримати людей, зберегти соціальну сферу. Думаю, такі зміни до бюджету депутати підтримають на сесії»,- сказав Юрій Вілкул.


 

25 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради