Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Мер Костянтин Павлов, керівництво області та нардепи проконтролювали будівництво нових об’єктів у Кривому Розі

Створено: 2021-05-25 14:58:13Оновлено: 2021-05-25 15:00:55

Заступник голови Дніпропетровської обласної адміністрації Володимир Орлов, голова обласної ради Микола Лукашук, мер Кривого Рогу Костянтин Павлов і нардеп Юрій Корявченков проінспектували об’єкти будівництва та реконструкції в Кривому Розі – стадіон «Спартак», стадіон «Металург» та будівництво 72-х метрового флагштоку в Парку героїв. Будівництво всіх цих об’єктів ведеться за рахунок державного бюджету за підтримки міста.

Володимир Орлов, заступник голови облдержадміністрації сказав: «Реконструкція стадіону «Металург» - це дійсно для регіону наймасштабніша подія. Він, скажемо так, набирає нове обличчя і це такий дуже потужний поштовх саме спортивного напрямку регіону і також для розвитку інвестицій. Все це робиться в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Представник компанії «Стройінвест», яка веде роботи на стадіоні «Металург», доповів керівництву області та міста про те, що роботи тривають згідно графіку. Наразі, на об’єкті виконується заливка нахилених перекриттів східної трибуни, заливка стін південної і північної трибун, вже підготовлені котловани і основи для монтажу фундаменту під мачти освітлення.

Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради підкреслив: «Завдяки Президентові, завдяки «Великому будівництву» у Кривому Розі створено більше 1000 нових робочих міст. Сьогодні тут працює велика кількість підрядників, здійснюється поставка металу, цементу. Ми бачимо  як за ці кілька місяців уже, фактично, розбудована частина арени».

Мер Костянтин Павлов відзначив: «Ми поєднуємо кошти міського й державного бюджетів, кошти підприємств для створення в місті нових спортивних комплексів. Ми робимо все, щоб на будівництві використовувалась продукція криворізьких підприємств – метал, цемент та інше. А також, щоб на об’єктах працювали та отримували гідну зарплату саме криворіжці. Це і є правильний варіант поєднання програми Президента «Велике будівництво» та Стратегії розвитку міста».

Одним зі знакових проєктів, які реалізуються в Кривому Розі в рамках підготовки до святкування 30-річчя Незалежності України, є будівництво в Парку Героїв комплексу з флагштоком і національними символами державності.

Заступник мера Кривого Рога Сергій Мілютін відзначив: «Кривий Ріг дає майже 5% ВВП країни, але недоотримує фінансування на освіту та медицину. Тому ми всі кошти міського бюджету спрямовуємо на вирішення актуальних проблем людей. Будівництво флагштоку ведеться за рахунок державного бюджету облдержадміністрацією. Місто надає необхідну допомогу. Роботи будуть завершені до 30-річчя Незалежності України і відкриття прапору стане одним з символів свята».

Народний депутат України Юрій Корявченков сказав: «Ми знаходимося на будівництві стели з державною символікою. Буде прапор висотою 72 метри. І я думаю, буде діалог з місцевою владою про реконструкцію не частини парку, а всього парку. Я думаю, це буде добре».

25 травня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради