Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

За ініціативою Криворізького міського голови Костянтина Павлова у школах встановлять для дітей апарати чистої води

Створено: 2021-05-25 11:21:07Оновлено: 2021-05-25 11:23:06

В усіх школах міста впроваджується проєкт «Чиста вода — здорове майбутнє». Мета проєкту — забезпечити вільний доступ дітей до очищеної питної води. Діти матимуть можливість у будь-який час втамувати спрагу й набрати води із собою у чисті пляшечки, що дадуть їм батьки.

Першу працюючу установку показали директорам шкіл та керівникам батьківських комітетів у середній школі № 88. Після того як проєкт широко обговорять, подібні апарати встановлять у всіх школах Зазначимо, що в кожній школі візуальне оформлення пристрою може відрізнятися залежно від вибору самих школярів.

До встановлення та обслуговування систем доочищення води залучили КП «Кривбасводоканал». На підприємстві підготували окрему бригаду майстрів, укомплектували необхідним обладнанням і запасними частинами для сертифікованих водоочисних фільтрів.

Ірина Ярмак, директорка школи: «Змалку діти мають розуміти, наскільки вода важлива для здоров’я. За ініціативою батьків чимало класів купують та встановлюють у кабінетах бутлі з питною водою. В нашій школі навчаються 560 учнів. Майже половина з них — із родин пільгової категорії. Тепер потреба в бутильованій воді зникне, батьки зможуть економити. Тому саме нашій школі такі автомати виявилися доречними. Ми як керівництво навчального закладу раді, що пілотний автомат встановлено саме в нашій школі. Бачимо, що дітей приваблює зовнішній вигляд установки, вони із задоволенням п’ють водичку».

Денесюк Ірина, багатодітна мати: «У нас в родині шестеро дітей, в школі навчаються четверо. Дуже корисна для наших дітей програма. Кожного ранку ми даємо діточкам пляшечки з водою. Але раніше не завжди вистачало на день. А тепер діти можуть коли завгодно набрати чистої якісною води. Дякуємо міській владі за турботу».

Батьки відзначали, що арифметика проста: якісна вода відомої торгової марки 0,5 літра – 8 грн, із зручної поїлкою – 12 грн. У школі такої кількості дитині ледь вистачає, а якщо ще гуртки, то води треба більше. Тож тепер можна зекономити 100-120 грн щотижня.

Системи додаткового очищення питної води вже встановлено в усіх школах. Доочищена вода подається на шкільні кухні для приготування їжі.

Департамент освіти та науки пропонує криворіжцям взяти участь у обговоренні програми. Для ідей та пропозицій створено посилання, за яким можна ознайомитися із технічним завданням, схемами модульних установок та принципами їхньої роботи, задати запитання експертам з контролю якості води. Телефони для довідок (0564) 930467, (0564) 620289, електронна адреса для листування [email protected]

Скануйте QR-код, щоб ознайомитися із презентацією.

 

 

25 травня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради