Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Особливості фотографування дітей на закордонний паспорт

Створено: 2021-05-25 16:16:45Оновлено: 2021-05-25 16:18:26

Для здійснення перетину кордону дитині необхідно мати власний закордонний паспорт. Оформити його можна від самого народження. Дійсний такий документ 4 роки і для його оформлення дитині до 12 років батьки надають 1 кольорову матову фотокартку розміром 10×15 см, присутність дитини не потрібна.

 Але, дуже часто у батьків виникають питання, як правильно сфотографувати дитину на закордонний паспорт та які вимоги існують до фотографування?

Надаємо рекомендації:

  • На фотокартці має бути зображено 70% обличчя дитини, чіткі контури, білий фон, на матовому папері високої якості без дефектів.
  • Дитина повинна бути сфотографована у вертикальному положенні, однак допускається фотографування немовляти, що лежить на білому покривалі. Очі дитини мають бути відкриті, рот закритий, а руки особи, що підтримує її, не повинно бути видно.
  • Дитина на фотокартці має бути зображена одна, дивитись в камеру з нейтральним виразом обличчя.

ВАЖЛИВО! Фотографування дітей віком від 12 років відбувається безпосередньо у паспортних офісах Центру «Віза» під час оформлення документів (безкоштовно).

Запрошуємо оформити біометричний паспорт для виїзду за кордон у паспортних офісах Центру «Віза». Переглянути необхідний перелік документів можливо за посиланням https://viza.kr.gov.ua/#/news/1065.

 

 

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС! 

 

 

25 травня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради