Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У рамках конкурсу проектів «Громадський бюджет» в школі - ліцеї № 35 побудований сучасний спортивний комплекс

Створено: 2017-04-25 17:03:02Оновлено: 2017-04-25 17:06:20

У Кривому Розі під керівництвом мера Юрія Вілкула реалізується конкурс проектів «Громадський бюджет». Мешканці міста мають можливість втілити в життя свої ідеї і проекти з розвитку міста. Гроші на це виділяються з міського бюджету. У 2016 році містяни обрали 46 проектів-переможців.

Завдяки участі і перемозі в конкурсі «Громадський бюджет» в школі-ліцей №35, що у Саксаганському районі, був побудований сучасний спортивний комплекс з футбольним полем, яке має штучне покриття, майданчиком для гри в міні-футбол, баскетбол і волейбол.

Перший заступник мера Євген Удод сказав: «Спорт - це, перш за все, сила і здоров'я, вміння домагатися мети! У нашому місті дуже багато зроблено і робиться для підтримки і розвитку дитячого та юнацького спорту. Незважаючи на відмову уряду у фінансуванні, нам вдалося зберегти всі ДЮСШ. У місті будуються спортивні майданчики і поля зі штучним покриттям. Радує і те, що в Кривому Розі є багато небайдужих людей, які активно беруть участь у житті міста, пропонують свої ідеї, а завдяки конкурсу проектів «Громадський бюджет» мають можливість втілювати їх в життя ».

Раїса Лисенко, директор школи-ліцею № 35 відзначила: «У нашому районі багато дітей і новий спортивний майданчик був дуже потрібний. Конкурс «Громадський бюджет» став для нас чудовою нагодою втілити в життя давню мрію. І тепер у хлопчиків і дівчаток є сучасний майданчик для занять улюбленими видами спорту».

Займатися спортом на новому майданчику будуть дітлахи з чотирьох мікрорайонів Сонячного, 173 кварталу, площі Артема і бульвару маршала Василевського. Важливо відзначити, що матеріал з якого складається покриття спортивного майданчика, легко вбирає в себе воду і в будь-яку погоду залишається сухим.

У Кривому Розі вже проведено наступний етап конкурсу - «Громадський бюджет-2017». І на сьогодні в роботі 45 проектів - переможців.

За дорученням мера Юрія Вілкула фінансування другого етапу конкурсу «Громадський бюджет» було збільшено на 50% - з 10 до 15 млн. грн.

Довідково:

Усі ініціативи криворіжців, переможців конкурсу «Громадський бюджет 2016» вже працюють на розвиток міста і високо оцінені мешканцями. Так, в місті з'явилося 5 спортивних і дитячих майданчиків, 2 упорядковані зони відпочинку, в одинадцяти ОСББ встановлено енергозберігаючі вікна, відкритий дитячий центр і студія  та багато іншого.

Кривий Ріг першим в Україні почав системно реалізовувати європейський проект «Громадський бюджет». Він  полягає в тому, що з міського бюджету виділяється певна сума на реалізацію проектів розвитку міста, а що необхідно зробити в першу чергу - визначають самі мешканці.

Щоб така модель співпраці міської влади та мешканців міста була ефективно реалізована, на озброєння було взято досвід польських міст, де це стало звичайною практикою.


 

25 квітня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради