Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про результати громадських слухань

Створено: 2021-03-25 08:50:17Оновлено: 2021-03-25 08:51:45

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» у виконкомі міської ради (50101, м. Кривий Ріг,    пл. Молодіжна, 1) 19.03.2021 у форматі відеоконференції (платформа Zoom) відбулися громадські слухання з питання обговорення проєкту регуляторного акта – рішення міської ради «Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва  м. Кривого Рогу», аналізу його регуляторного впливу та оцінки стану суспільних відносин на врегулювання якого спрямована дія акта.

У вищезазначеному заході брали участь суб’єкти господарювання, представники депутатського корпусу, консультативно-дорадчих органів, органів місцевого самоврядування,  Криворізьких  північного, південного відділів податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Надана характеристика по кожному показнику результативності регуляторного акта щодо чисельності платників єдиного податку, на яких поширювалося регулювання, надходження коштів до зведеного бюджету Криворізької міської територіальної громади від сплати даного податку, розміру коштів і часу, що витрачаються суб’єктами господарювання та рівнем їх поінформованості з основних положень актів.

У проєкті нормативно-правового акта пропонуються ставки єдиного податку на рівні ставок, діючих у місті протягом двох років, а саме: у розмірі 8 % для  І групи – до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 01 січня податкового (звітного) року, з розрахунку на календарний місяць; 17 % для  ІІ групи – до розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, з розрахунку на календарний місяць. Запропоновані в проєкті рішення ставки єдиного податку є нижчими за максимальний розмір ставок, передбачений  Податковим Кодексом України, та оптимальними для досягнення балансу інтересів членів територіальної громади, суб’єктів господарювання й органів місцевого самоврядування. 

Зауваження та пропозиції приймаються в письмовому вигляді від громадян, суб’єктів господарювання, їх об’єднань, наукових установ та консультативно-дорадчих органів у здійсненні державної регуляторної політики з 23.02.2021 в місячний термін відповідальними за розроблення регуляторного акта (управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (каб. 510,  тел.(056) 493-08-71), електронна адреса: [email protected]; департамент фінансів виконкому Криворізької міської ради, каб. 219, тел.(0564)92-01-41), електронна адреса: depfin@ kr.gov.ua),

а також на електронні поштові скриньки виконкому міської ради [email protected] і виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

25 березня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради