Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

НОВОБУДОВА У КРИВОМУ РОЗІ: ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИ? УПРАВЛІННЯ З ПИТАНЬ РЕЄСТРАЦІЇ ВИКОНКОМУ КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ РОЗ’ЯСНЮЄ

Створено: 2019-02-25 16:15:51Оновлено: 2019-02-25 16:18:55

Часто, закінчивши нове будівництво, новосели не звертаються по його державну реєстрацію. Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міськради нагадує: право власності на нерухомість виникає тільки після його державної реєстрації!  Реєстрація права власності – останній крок, яким повинно закінчуватися нове будівництво. Для того, щоб остаточно «узаконити» нове будівництво необхідно звернутися до суб’єкта державної реєстрації прав, зокрема, до Центру адміністративних послуг «Віза», його територіальних підрозділів, нотаріусів або інших акредитованих суб’єктів.

Для реєстрації необхідно надати:

  1. Технічний паспорт на нову будівлю.
  2. Документ, що засвідчує прийняття в експлуатацію (або його номер в Єдиному реєстрі документів).
  3. Документ, що підтверджує присвоєння будівлі адреси (у Кривому Розі рішення про присвоєння адреси приймають виконкому районних у місті рад).

Якщо в Державному реєстрі прав вже зареєстровано право власності на земельну ділянку, на якій розташована новобудова, то подавати документ, що підтверджує присвоєння адреси НЕПОТРІБНО.

4. документи, необхідні у випадку, якщо власників більше, ніж один:

-         письмова заява або договір співвласників про розподіл часток у спільній власності на новозбудований об’єкт нерухомого майна – для фізичних осіб;

-         договір про спільну діяльність або договір простого товариства – для юридичних осіб.

За 5 робочих днів власник новобудови отримає витяг – підтвердження того, що його право власності охороняється державою.

Ми працюємо для Вас!

Наші контакти:

• Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради: м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-22; e-mail: [email protected].

•  Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1;

«ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

 

 

25 лютого 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради