Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі після капітального ремонту відкрито ще одну амбулаторію сімейної медицини

Створено: 2013-02-25 11:28:55Оновлено:



На Дніпропетровщині продовжуються ремонти в амбулаторіях сімейної медицини та триває розширення їх мережі. Губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков та голова обласної ради Євген Удод відкрили у Кривому Розі нову амбулаторію сімейної медицини №6 центру первинної медико-санітарної допомоги №4. У ній будуть обслуговуватися більше 10 тис жителів Саксаганського району.

Губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков зазначив, що відкриття нової амбулаторії – це дійсно велике свято як для медиків, так і для пацієнтів. Медичні послуги у медзакладі відповідатимуть створеним тут умовам. Зокрема, в приміщенні амбулаторії виконано капітальний ремонт, встановлено сучасне медичне обладнання та придбані нові меблі. Також амбулаторія має власний легковий автомобіль марки Geely.

«У регіоні впроваджуються новітні стандарти надання медичної допомоги. Вперше за довгі роки в медустановах області з'явилося таке поняття як сервіс. Адже якість лікування пацієнтів залежить не тільки від професіоналізму лікарів. У народі кажуть: вдома і стіни лікують. А ми робимо все для того, щоб людина відчувала себе комфортно не тільки в рідних стінах. Обстановку, що сприяє одужанню, ми створюємо в медустановах регіону. Проведення ремонтів – лише частина цієї роботи», – сказав Дмитро Колєсніков. .

За словами голови обласної ради Євгена Удода, реалізація соціальних ініціатив нашого Президента Віктора Федоровича Януковича неможлива без модернізації сфери охорони здоров'я. .

«Перед нами стоїть завдання - переходу старої моделі медичної галузі на нові світові стандарти. Наш пілотний регіон впроваджує їх одним з перших в країні. Ми формуємо систему якісного медобслуговування, щоб наші земляки відчули реальні зміни на краще», - зазначив Євген Удод.

Як пояснила головний лікар Криворізького центру первинної медико-санітарної допомоги №4 Анжеліка Логінова, до амбулаторії сімейної медицини звертаються люди різного віку – від малюків до бабусь та дідусів. Саме тому так важливо, щоб під час відвідування медзакладу вони почували себе комфортно.

Капітальний ремонт амбулаторії №6 було розпочато у листопаді 2012 року. Тепер тут створені всі умови для ефективної роботи лікарів і комфортного перебування пацієнтів. Встановили нові вікна та двері, розширили коридори приміщення, утеплили та пофарбували стіни, створили додаткові санітарні кімнати, в тому числі для людей з обмеженими можливостями, влаштували пандус та інше. Загальна сума ремонтних робіт склала 800 тис грн.

Серед обладнання, яке було придбано для амбулаторії – комп’ютери, ноутбуки, ваги для дорослих та дітей, холодильники, електрокардіографи, отоларингологічне та офтальмологічне обладнання, сумки-укладки для лікарів та медсестер та інше.

«Як лікар, хочу зазначити, що у гідних умовах пацієнти зовсім інакше себе почувають. А поєднання доброзичливого персоналу та першокласного ремонту налаштовують на швидке одужання. До того ж тепер, після проведення капітального ремонту та оснащення медзакладу обладнанням, медики відчувають себе потрібними. Для нашої професії це дуже важливо», – сказала Анжеліка Логінова.

Під час відкриття амбулаторії сімейної медицини №6 центру первинної медико-санітарної допомоги №4 керівництво області вручили медзакладу сучасний комп’ютер, електрокардіограф та гематологічний аналізатор.

Довідка:

Первинний рівень. У Кривому Розі функціонує 7 центрів первинної медико-санітарної допомоги, до складу яких входять 26 амбулаторій. Протягом 2012 року ці заклади отримали 40 легкових автомобілів, а також нове медичне обладнання на суму майже 12 млн грн. Фінансування на медикаменти на одне відвідування амбулаторії у 2012 році було збільшено у 100 разів – із 3 копійок до 3 грн.

У 2012 році було відкрито дві нові амбулаторії – у с.Рудничном та с.Авангард. У 2013 році планується відкрити ще 4 амбулаторії.

Вторинний рівень. У Кривому Розі на вторинному рівні (лікарні зі стаціонарами) функціонує 41 лікувальний заклад. Протягом 2012 року для цих медзакладів було придбано нове обладнання на суму понад 71 млн грн, зокрема 2 комп’ютерних та 1 магнітно-резонансний томографи.

Швидка медична допомога. У 2012 році Криворізька станція швидкої медичної допомоги отримала 20 сучасних «швидких», фінансування на медикаменти на один виклик «швидкої» було збільшено майже у 8 разів – із 3 грн до 25 грн, у всіх швидких встановлені GPS-системи.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради