Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

МІСТО ВІТАЄ СВОЇХ ДОВГОЖИТЕЛІВ

Створено: 2024-01-25 10:00:42Оновлено: 2024-01-25 10:06:24

Сьогодні, 25 січня 2024 року, мешканець Металургійного району, учасник бойових дій в роки Другої Світової війни,

 БЕНЬ ГЕОРГІЙ ГРИГОРОВИЧ

святкує свій

100 річний ювілей.

Георгій Григорович народився в селі Веселі Терни Криворізького  району Дніпропетровської області.

20 червня 1941 року закінчив Веселотернівську десятирічну школу, а вже за два дні розпочалася Друга Світова війна. Служив у піхоті. У період служби закінчив офіцерське училище протягом чотирьох місяців, брав участь у визволенні України від німецько-фашистських загарбників. Перемогу зустрів у Польщі та ще майже рік продовжував службу.

Після закінчення служби Георгій Григорович навчався в Дніпропетровському сільськогосподарському інституті, по закінченні якого здобув професію вченого – агронома. Сім років працював у Сімферополі головним агрономом управління сільського господарства Кримської області. Заочно закінчив Кримський державний педагогічний інститут за спеціальністю «Викладач біології та хімії».

   У 1956 році переїхав до Кривого Рогу, де більше 45 років працював на кафедрі ботаніки Криворізького державного педагогічного інституту на посадах: викладача, доцента, завідувача кафедрою. Свій трудовий шлях закінчив викладачем біології та валеології у Криворізькій загальноосвітній школі №7 та Криворізькій школі – інтернаті №1.

Загальний трудовий стаж ювіляра складає понад 64 роки.

Георгій Григорович, вдівець, має сина, трьох онуків, а також двох правнучок.

З нагоди поважної дати від імені міського голови ювіляра привітали представники органів місцевого самоврядування, міської та районної ветеранських організацій. За традицією, ювіляр отримав матеріальну допомогу та подарунки.

Вітаємо Георгія Григоровича з ювілеєм!
Бажаємо теплих і радісних спогадів, мирного неба,
міцного здоров'я, щирої любові та турботи рідних.

З початку 2024 року у місті мешкає ще 9 довгожителів, яким виповнилося 100 і більше років. Найстаршій мешканці міста Покровського району – 102 роки.

 

25 січня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради