Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

О. Вілкул: З дотриманням усіх вимог безпеки у Кривому Розі працюють вже 97 дитячих садочків, які відвідують понад 4000 малюків. Безпека дітей – одне з наших пріоритетних завдань

Створено: 2024-01-25 11:31:29Оновлено: 2024-01-25 11:33:41

Безпека дітей –пріоритетне завдання. Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів виїзну нараду в одному з дошкільних закладів Тернівського району щодо роботи садочка в офлайн режимі після завершення ремонту укриття.

«На початок нового 2024 року у школах, гімназіях, ліцеях, дитсадках, позашкільник закладах Кривого Рогу за рахунок міського бюджету облаштовано вже 208 сховищ – всі вони отримали дозвіл від ДСНС. Найчастіше укриття створювалися там, де їх взагалі ніколи не було.

Робота дитячих садків – це не тільки важлива допомога для батьків, це можливість для дітей соціальної адаптації, розвитку разом з однолітками та психологічного розвантаження. Завдяки проведеній роботі у Кривому Розі зараз працює  вже 97 закладів дошкільної освіти, 333 чергові групи в режимі офлайн.  Їх відвідує понад 4000 тисяч дітей віком від трьох до семи років», - сказав Олександр Вілкул.

У Тернівському районі в офлайн режимі працює 13 дитячих садочків, де обладнані сховища, діти з решти садочків відвідують укриття у поряд розташованих закладах освіти, всі вони отримали дозвіл від ДСНС.

В укриттях здійснюються всі необхідні роботи, починаючи від улаштування вентиляції, заміни трубопроводів, облаштування санвузлів, оновлюється каналізаційна система та виконуються електромонтажні роботи.

«Створюємо належні умови для дітей та роботи вихователів. Дітки можуть тут гратися, навчатися, а також поїсти та відпочити. У цьому нам також допомагають і міжнародні партнери. Готуються до відкриття садочки №204 та №290 в Довгинцівському районі та №60 в Покровському,  а  також - дошкільний підрозділ 58 гімназії. Ремонти в укриттях вже проведені. У місті робиться усе можливе, щоб якомога більше родин, де є дошкільнята, мали можливість користуватись дитячими садочками»,- зазначив Олександр Вілкул.

Катерина Кожухарь, керівник закладу, зазначила: «Ми дуже вдячні керівництву міста за підтримку й допомогу в облаштуванні нашого укриття. У садочку освітній процес з дітьми здійснюється за змішаною формою навчання. Наш заклад працює з 1973 року. У нас 8 груп, які відвідували 110 вихованців: 2 групи раннього віку, 3 групи загального розвитку та 3 спеціальні групи для дітей з порушенням мови та затримкою психічного розвитку. З 8 січня, після закінчення ремонту укриття на 50 місць, у нас відкрито 3 чергові групи для 53 малюків віком від 3 до 7 років. У середньому, заклад відвідують близько 40 дошкільнят щоденно».

У дитячому садочку, де проводилася нарада, коштом міського бюджету в укритті виконані наступні роботи: улаштування бетонної стяжки підлоги; заміна трубопроводів водопостачання та опалення; улаштування стін гіпсокартонними листами (фарбування стін); електромонтажні роботи з розведенням електричної мережі, встановленням розеток, світильників, вентиляції; тощо.

25 січня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради