Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«Гарячі» питання ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ «Візи»: роз’яснюємо актуальне

Створено: 2021-01-25 15:46:27Оновлено: 2021-01-25 15:56:37

Під час карантину ГАРЯЧА ЛІНІЯ Центру «Віза» 0-800-500-459 працює в напруженому режимі. З початку року операторами лінії прийнято 1891 вхідний дзвінок, що майже втричі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Ми уважно аналізуємо тематику звернень на «Гарячу» лінію Центру «Віза» та постійно проводимо роз’яснення з актуальних питань. Сьогодні роз’яснюємо таке:

  • Як правильно сфотографувати малюка на закордонний паспорт?

 Раніше дітей «вписували» в закордонний паспорт батьків, тепер же паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна оформити з народження. І для криворіжців Центр «Віза» забезпечує надання такої послуги у складі пакетної за життєвою ситуацією «Народження дитини». З 2017 року у Центрі «Віза» було оформлено 7 закордонних паспортів новонародженим малюкам. Дійсний такий паспорт 4 роки. І лише з 16 років паспорт оформлюється на 10 років. Доволі часто виникають питання щодо фотографування дітей на закордонний паспорт.

Надаємо рекомендації для дітей віком до 12 років:

-          дитина на фотокартці повинна бути зображена одна;

-          дитина має дивитись в камеру з нейтральним виразом обличчя, очі дитини мають бути відкриті, рот закритий, а руки особи, що підтримує її, не повинно бути видно;

-          дитина має бути сфотографована у вертикальному положенні, однак допускається фотографування немовляти, що лежить на білому покривалі;

-          на фотокартці має бути зображено 70-80% обличчя дитини з чіткими контурами на білому фоні;

-          фото має бути роздруковане на матовому фотопапері високої якості, без дефектів. Розмір фотокартки 10х15 см – 1шт.

  • Які послуги надає Центр «Віза»?

 

На сьогодні через Центр «Віза» надається 428 адміністративних, інших публічних послуг – реєстрація нерухомості, бізнесу, земельні, соціальні питання, оформлення паспортів, тощо.

З переліком послуг Центру «Віза» можна ознайомитись на вебпорталі ЦНАПу http://viza.kr.gov.ua/ в розділі «Послуги», сторінка «Перелік послуг».

  • Як зареєструвати договір оренди земельної ділянки в Центрі «Віза»?

Для реєстрації договору оренди земельної ділянки орендар, попередньо записавшись на прийом, до Центру «Віза» чи його територіальних підрозділів, які розміщені в кожному районі міста, подає наступні документи:

-          договір оренди;

-          документи, що посвідчують особу орендаря або документ, що підтверджує повноваження діяти від імені іншої особи (у разі подачі документів уповноваженою особою);

-          квитанцію, що підтверджує сплату адміністративного збору.

Результатом послуги є витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, як доказ того, що право орендаря визнано і захищається державою.

Бережіть себе – будьте здорові!

 

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail:
[email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

 

 

 

25 січня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради