Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Міська влада створює умови щоб кожен криворіжець мав змогу брати участь в ухваленні рішень

Створено: 2012-01-25 14:28:15Оновлено:

25 січня відбулося пленарне засідання сесії Криворізької міської ради, на якому було розглянуто 82 питання, перші з яких стосувалися розвитку місцевого самоврядування. За словами міського голови Юрія Вілкула - це не випадково, адже міська влада робить усе можливе для того, щоб цей механізм працював у Кривому Розі максимально ефективно.

Сьогодні усі органи місцевого самоврядування міста відкриті для спілкування, обговорення та ухвалення рішень. Так, на січневій сесії було вирішено оприлюднювати проекти рішень Криворізької міської ради за 20 днів до їх розгляду. «Ми зробили ще один крок, щоб діяльність органів місцевого самоврядування Кривого Рогу була максимально прозорою та відкритою. Паралельно ми прагнемо створити умови для того, щоб кожен криворіжець мав змогу брати безпосередню участь в ухваленні тих або інших рішень, які будуть прийматися лише після широко обговорення з максимальним урахуванням інтересів територіальної громади нашого міста», - відзначив міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул.

Для прозорості та ефективності діяльності місцевої влади у минулому році була проведена велика робота, сконцентрована на безпосередній взаємодії органів місцевого самоврядування з городянами та органами їх самоорганізації. У всіх районах Кривого Рогу були проведені зустрічі з головами квартальних та будинкових комітетів, проведено 86 семінарів-нарад з об'єднаннями громадян усіх рівнів та майже 600 сходів городян. «Усе це ми робили не для галочки. На цих зустрічах були розглянуті питання благоустрою, стан прибудинкових територій, робота дільничних інспекторів, комунальних служб та ЖЕО. Після таких зустрічей ми проводили відповідний аналіз та приймали відповідні рішення щодо подальшої діяльності комунальних підприємств та їх керівників», - зауважив Юрій Вілкул.

Вагомим досягненням минулого року для місцевого самоврядування Кривого Рогу стало здобуття усіма виконкомами районних у місті рад сертифікатів на систему управління якістю відповідно до вимог ДСТУ ISO 9001-2009. Ця система ставить найвищі вимоги до організації роботи та якості послуг. За словами міського голови у поточному році буде продовжено роботу щодо розвитку та удосконалення діяльності органів місцевого самоврядування. Зокрема, на цій сесії прийнята Програма сприяння цивільній активності у розвитку територій Кривого Рогу на 2012-2016 роки. Вона спрямована на створення сприятливих умов для безпосередньої участі членів територіальної громади у вирішенні проблем місцевого значення й розширення можливостей щодо участі у діяльності місцевого самоврядування. Програма стосується більш ніж двох з половиною тисяч органів самоорганізації населення різних рівнів: вуличних, квартальних, мікрорайонних, будинкових комітетів, так і організацій співвласників багатоквартирних будинків. У місті така програма буде реалізовуватися вперше.

«Ще раз підкреслю – ми будемо створювати всі умови, щоб кожен криворіжець міг брати активну участь у житті нашого міста. Це дуже великий потенціал, і я упевнений, що його реалізація сприятиме розвитку Кривого Рогу», - наголосив міський голова Юрій Вілкул.

 (0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради