Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

23 грудня відбулося засідання вченої ради Криворізького національного університету

Створено: 2014-12-24 16:38:46Оновлено: 2014-12-24 16:44:25

Головні питання черги денної - реорганізація вищого навчального закладу, яка передбачає, зокрема, подальше набуття Криворізьким педагогічним інститутом статусу педагогічного університету, приєднання економічного інституту до Київського національного університету ім. В. Гетьмана, а металургійного інституту - до Дніпропетровської Національної металургійної академії.

На засіданні вченої ради були присутні 67 її представників. Участь у науковому зібранні взяли голова наглядової ради КНУ - міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул та радник голови Дніпропетровської  облдержадміністрації Борис Трейгерман.

Під час таємного голосування 45 членів ради проголосували за  реорганізацію КНУ.

«У 2011 році демократичним шляхом відбулося об’єднання   університетів та факультетів у єдиний потужний науково-освітній центр - Криворізький національний університет. Цьому передувала тривала і масштабна  робота: всебічно вивчався досвід  та кращі практики  провідних світових вузів Кембриджу, Гарварду, Оксфорду, - зазначив на прес-конференції, яка відбулася по завершенні засідання, Юрій Вілкул, - на сьогодні ми бачимо і розуміємо той факт, що майбутнє вищої школи - за крупними багатопрофільними університетами, які мають розширену мережу дослідницьких лабораторій, солідну наукову школу та професорський склад. Все це разом дає можливість  готувати висококваліфікованих спеціалістів, бакалаврів, магістрів, професійно  затребуваних  в Україні та за кордоном. Такий заклад ми  хотіли створити у Кривому Розі. Три роки тому  це було спільним  бажанням всіх  університетів та  навчальних факультетів, які об’єднувалися  в  національний університет».

Коментуючи нинішню ситуацію міський голова привернув увагу присутніх й на те, що Міністр освіти і науки України оголосив про наміри уряду до кінця 2014 року скоротити кількість університетів на 70 закладів, а щодо підсумку голосування наукової ради про реорганізацію Криворізького національного університету додав: «Дані рішення було прийнято демократичним шляхом. А час та доля розсудять важливість та доцільність зробленого. Однак, не дивлячись ні на що, ми і надалі маємо дбати про те,  щоб у наших університетах та навчальних філіях була висока якість  підготовки, щоб молоді фахівці  могли  підтвердити свої  знання та наукові  розробки. Переконаний – попереду у нас  багато роботи».  

Варто зазначити, що остаточне рішення про реорганізацію Криворізького  національного університету прийматиме Міністерство освіти і науки та Кабінет Міністрів України. 

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому              
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net      

         


 

 

24 грудня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради