Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Мер Юрій Вілкул поставив завдання в 2018 році зберегти безкоштовне харчування для учнів початкових класів, а також дітей пільгових категорій

Створено: 2017-11-24 16:56:10Оновлено: 2017-11-24 17:00:04

Гроші на харчування школярів будуть виділені з міського бюджету.

Важливо відзначити, що недофінансування з держбюджету на сферу освіти Кривого Рогу на 2018 рік за запропонованим Урядом проектом держбюджету становить близько 15% - майже 94 млн.грн.

Але в Кривому Розі, на відміну від інших міст, навіть не дивлячись на системне недофінансування з держбюджету, буде збережено і в наступному році безкоштовне харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій.

У загальноосвітніх закладах Кривого Рогу навчається майже 30 тисяч учнів 1-4 класів, понад 3 тисячі - пільгові категорії: діти-сироти; інваліди; діти, позбавлені батьківського піклування; діти, чиї батьки перебувають в зоні АТО і діти з багатодітних сімей, які опинилися в складних життєвих ситуаціях.

Начальник управління освіти і науки Тетяна Кріпак сказала: «Другий рік держава ні копійки не дає на харчування дітей. Прекрасно розуміючи як зараз складно людям, мер Юрій Вілкул поставив завдання, щоб місто взяло на себе турботу про школярів ».

«На сьогодні, за завданням міського голови, також зроблені попередні розрахунки витрат на новий бюджетний рік. На безкоштовне харчування учнів початкової школи і пільговиків треба понад 41 млн. грн. Незважаючи на збільшення навантаження на місцевий бюджет, місто докладає максимум зусиль, щоб зберегти таку допомогу для криворізьких сімей », - підкреслила Кріпак.

Для учнів середніх і старших класів міських шкіл харчування платне. Середня вартість гарячого обіду всього 10-12 грн. На сьогоднішній день в школах харчуються більше 60% старшокласників. «Учні самі приймають рішення стосовно харчування в їдальні, бажаючих дуже багато. Батьки і діти розуміють, що гаряче і якісне харчування необхідне для підлітків. Наприклад, з 30 учнів нашого класу, регулярно в їдальні харчується більше 20 хлопчиків і дівчаток», - сказала класний керівник 8 класу ліцею №35 «Імпульс» Ольга Іващенко.

Також, міський голова поставив завдання перед районними відділами освіти посилити контроль за якістю продуктів, які закуповуються для шкіл.


 

24 листопада 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради