Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

СЕРВІС «ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО» ЦЕНТРУ «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ») ІНФОРМУЄ

Створено: 2023-10-24 15:29:22Оновлено: 2023-10-24 15:33:06

Сервіс «ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО» Центру «Віза» («Центр Дії») інформує про нові сервіси для водіїв: Е-посвідчення водія та Е-свідоцтво про реєстрацію авто.

З 14 грудня 2022 року набула чинності Постанова Кабінет Міністрів України №1299 і законодавчо стало дозволено оформлення тільки електронних варіантів документів, які дають право керувати транспортними засобами.

З травня 2023 року оформлення посвідчення водія в електронному форматі можливо отримати виключно електронний документ — без використання пластикового бланка водійського —  як і при отриманні послуг офлайн у сервісному центрі МВС та в Центрах надання адміністративних послуг, так і при замовленні онлайн через Дію або Електронний кабінет водія.

З вересня 2023 року оформлення електронних свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів на практиці реалізовано при запуску перереєстрації транспортного засобу онлайн у застосунку Дія та через Електронний кабінет водія.

Відтепер посвідчення водія або свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу у застосунку Дія стає не просто рівнозначним до фізичних документів, але й може повністю їх замінювати. Е-посвідчення водія та Е-свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу діятимуть без виготовлення пластикового бланка, за принципом digital first. Вони можуть бути єдиними наявними у водія та власника транспортного засобу.

Е-посвідчення водія без використання фізичних бланків матимуть свої серії та номери. Якщо водій все ж бажатиме отримати пластиковий документ, то це не буде у форматі — завітав до сервісного центру МВС та Центрів надання адміністративних послуг і роздрукував. Це буде повноцінне отримання послуги обміну водійських посвідчень, з фотографуванням, з оплатою за бланки та адміністративні послуги.

Обмін Е-посвідчень на фізичні відбуватиметься і офлайн у сервісному центрі МВС, а також і при замовленні онлайн.

Цифрові документи Е-посвідчення водія та Е-свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів можна використовувати по всій території України. Бо поки міжнародне законодавство у сфері дорожнього руху використання цифрових документів не регулює.

Після підписання нового Узгодженого рішення з Регіональним сервісним центром ГСЦ МВС в Дніпропетровській області в Центрі «Віза» («Центр Дії») також будуть доступні послуги з оформлення Е-посвідчення водія та Е-свідоцтво про реєстрацію авто в електронному форматі.

Нагадуємо, що на сьогодні в Центрі «Віза («Центр Дії») можна замовити наступні послуги сервісних центрів МВС:

  • реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок;
  • видача свідоцтва про реєстрацію колісних транспортних засобів для виїзду за кордон;
  • видача тимчасового реєстраційного талона на право керування транспортним засобом;
  • видача нового посвідчення водія на право керування транспортними засобами замість втраченого або викраденого;
  • обмін посвідчення водія на право керування транспортними засобами (без складання іспитів);
  • виготовлення макетів індивідуальних номерних знаків транспортних засобів, які виготовляються на замовлення власників транспортних засобів, з видачею номерних знаків;
  • перезакріплення індивідуального номерного знака.

Прийом замовників послуг здійснюється в Головному офісі ЦНАПу «Віза» («Центр Дії») за адресою пл. Молодіжна, 1, виключно за попереднім записом.

Здійснити попередню реєстрацію на прийом можна за посиланням https://viza.kr.gov.ua/#/infopages/poperedn_zapys/el_cherga чи QR-кодом.

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

 

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected]

http://viza.kr.gov.ua

 

24 жовтня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради