Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

День партизанської слави

Створено: 2010-09-24 12:07:22Оновлено:

22 вересня у Кривому Розі зокрема і в Україні загалом на державному рівні відзначався День партизанської слави. Цього дня в усіх районах міста відбулися урочисті покладання квітів до братських могил, були проведені культурно-мистецькі та тематичні заходи у закладах культури і мистецтва.

Так, у Центрально-Міському районі мешканці вшанувли пам'ять героїв біля братських могил "Вічний вогонь" і “Комсомольцям-підпільникам”, біля пам'ятника членам партизанського загону ім.Бедянка, що в селі Рахманівка та меморіальної дошки члену підпільної комсомольсько-молодіжної групи А.Жовтусі.

У приміщенні територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян Дзержинського району зібралися криворіжці, які в роки Великої Вітчизняної війни у ворожому тилу виборювали волю для рідної землі. Зранку їх представники поклали квіти до могили земляка, командира першого на території України партизанського загону Бориса Шангіна. Поздоровити партизанів та підпільників зі святом, до терцентру, що його очолює Станіслав Дубицький, завітали виконуючий обов’язки міського голови - секретар міськради Сергій Маляренко, заступник міського голови Юрій Черняєв, начальник управління праці та соціального захисту населення виконкому міськради Інеса Благун, голова Дзержинської районної у місті ради Сергій Степанюк. Звернувшись до присутніх зі словами вітань від імені міського голови Юрія Любоненка, депутатів міської ради, виконкому та себе особисто, С.Маляренко подякував їм за подвиг у тилу ворога, а також за героїчну повоєнну працю під час відбудови країни.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради