Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ВІДПОВІДАЄМО НА АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ КРИВОРІЖЦІВ ДО КОНТАКТ-ЦЕНТРУ 1520

Створено: 2021-05-24 15:52:16Оновлено: 2021-05-24 15:53:40

КОМЕНТУЄ НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ТРАНСПОРТУ ТА ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ

СЕРГІЙ СИРОТЮК

 

  • Щодо пільгового проїзду у громадському транспорті осіб з інвалідністю та супроводжуючих осіб.

 

Згідно з рішенням Криворізької міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (Протокол від 15.04.2021 №6) перевезення пасажирів здійснюється в межах кількості місць для сидіння, за умови наявності у пасажирів засобів індивідуального захисту.

Пунктом 2.5 Протоколу встановлено обмеження щодо перевезень пасажирів пільгової категорії, у тому числі і особи з інвалідністю по зору, які відповідно до законодавства користуються такими правами (окрім працюючих громадян, які мають пільги на проїзд), на міських автобусних маршрутах загального користування, у тому числі, які працюють у режимі маршрутного таксі, маршрутах електротранспорту, та встановити час для здійснення таких перевезень щоденно з 10 год. 00 хв. до 15 год. 00 хв. Вказані обмеження діють з 19.04.2021 до особливого розпорядження.

В частині питання щодо безкоштовного проїзду супроводжуючої особи повідомляємо, що відповідно до діючого законодавства України правом безоплатного проїзду мають право користуватися супроводжуючий особи з інвалідністю по зору І категорії.

 

  • Щодо можливості безоплатного користування громадським транспортом за посвідченням пільговика, без отримання «Картки криворіжця» за релігійними переконаннями.

 

Рішенням виконкому Криворізької міської ради на громадському пасажирському транспорті запроваджено автоматизовану систему обліку оплати проїзду (АСООП), яка передбачає оплату проїзду електронним квитком «Картка криворіжця».

Однак, якщо громадянин не отримав «Картку криворіжця» з різних причин, в тому числі за релігійними переконаннями, за ним на теперішній час зберігається право безоплатного проїзду за посвідченням встановленого зразка.

 

КОМЕНТУЄ ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ 

ВИКОНКОМУ  КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ІНЕСА БЛАГУН

 

  • Я проживаю у місті у своїй квартирі. Від батьків мені залишився будиночок у селі.  Чи правда, що з 1 травня я не зможу отримати житлову субсидію?

 

Відповідно до прийнятого Урядом рішення, з 1 травня 2021 року житлова субсидія не призначатиметься якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства має у власності більше ніж одне житлове приміщення (будинок чи квартиру).

 

  • Чи можна отримати часткову компенсацію на оплату житлово-комунальних послуг в сумі 1 000 грн у грошовій формі?

 

Відповідно до рішення виконкому міської ради від 23.12.2016 №554 «Про затвердження Порядку проведення часткової компенсації вартості послуг тепло,- водопостачання та водовідведення, управління або утримання багатоквартирного будинку окремим категоріям мешканців міста» зі змінами, вищевказана компенсація не виплачується громадянам, а перераховується безпосередньо підприємству-надавачу послуги для подальшого зарахування коштів на особовий рахунок заявника одноразово у сумі 1 000,00 грн на одне домогосподарство за один вид комунальних послуг.

24 травня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради