Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Головний лікар міськлікарні №10 В. Семенів: Юридичне об`єднання лікарень для їх нормального фінансування в медреформі - дуже своєчасне рішення. При цьому, у Кривому Розі нікого скорочувати не будуть – всі лікарні та медики працюватимуть на своїх місцях,

Створено: 2021-05-24 11:35:14Оновлено: 2021-05-24 11:37:37

26 головних лікарів медзакладів Кривого Рогу звернулися до мерії з проханням провести юридичне об'єднання лікарень міста для їх порятунку та отримання стабільного фінансування з боку НСЗУ. Як відзначили у своєму зверненні лікарі - проблеми з фінансуванням НСЗУ можуть поставити під загрозу фактичне існування багатьох лікарень міста і збереження робочих місць медичних працівників вже з 1 жовтня. При цьому, головні лікарі розуміють - в даній ситуації важливіше не збереження власної посади, а збереження персоналу і самих медзакладів.

З 1 квітня минулого року всі лікарні в Україні повинні фінансуватися згідно з укладеними договорами з державного бюджету - Національною службою здоров'я України. У січні цього року було проведено об'єднання медичних установ Дніпра, а 17 березня рішенням сесії облради - обласних медичних закладів.

У п'ятницю, 21 травня було отримано лист від НСЗУ - запропоноване лікарями в Кривому Розі об'єднання повністю доцільне і підтримується НСЗУ, так як спрямоване на забезпечення прав пацієнта на охорону здоров'я та отримання якісних медичних послуг.

Головний лікар 10-ї міськлікарні Володимир Семенів сказав: «Ми працюємо, рятуємо життя, намагаємося допомогти всім мешканцям нашого міста, щоб вони одужували. Але, на сьогоднішній день лікарням дуже важко жити. Тому що фінансування  маленьке. Люди працюють в тяжкий час. І на сьогодні повинні об'єднатися лікарні для того, щоб можна було їх нормально профінансувати, і щоб пацієнти та медики відчували себе добре. Нікого скорочувати не будуть – всі медики працюватимуть на своїх місцях, як вони і працювали. І всі лікарні, які повинні об'єднатися, працюватимуть на здоров'я населення Кривого Рогу. Я думаю, що буде все добре».

Головний лікар зазначив, що незважаючи на те, що його лікарня увійде до складу 1-ї міськлікарні, він не бачить в цьому ніяких проблем ні для медиків, ні для пацієнтів, так як лікарня залишиться на тому ж місці і продовжить свою роботу.

«Зараз це -  дуже своєчасне рішення, тому що в деяких лікарнях у нас не вистачає лікарів, медсестер, які через малу зарплату поїхали за кордон. І я думаю, що потім в кожному відділенні, коли ми об'єднаємося, будуть всі фахівці, які будуть обслуговувати людей. Вигода в тому, що в кожній лікарні, наприклад не вистачає анестезіологів. А якщо ми об'єднаємося, то ми будемо спільно працювати на благо нашого міста», - підкреслив Володимир Семенів.

Раніше позицію своїх колег – головних лікарів більшості провідних медустанов міста - підтримала й головний лікар 9-ї міськлікарні Олена Климович. Вона зазначила: «Я принципово вирішила поставити на перше місце інтереси лікарів і пацієнтів, а не особисті амбіції. Місто пішло нам на зустріч, і ми бачимо - зроблено все можливе, щоб зберегти всі лікарні, всі робочі місця лікарів, весь медперсонал. Наприклад, ми обговорили, що наша лікарня юридично об'єднається з «тисячкою». Так, я не буду головним лікарем, але в результаті юридичного об'єднання всі медпрацівники залишаться працювати, будуть стабільно отримувати зарплату, а якість медичного обслуговування покращиться. Адже головне - що це буде краще для криворіжців».

На прохання лікарів питання про юридичне об'єднання деяких медустанов буде винесено на найближчу сесію міськради 26 травня.

 

24 травня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради