Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Медичні послуги для криворіжців стають все ближчими. 24 травня на мікрорайоні Східний -2 відкрилася амбулаторія№7. Це вже 29 подібний медичний заклад у місті.

Створено: 2013-05-24 16:20:28Оновлено:


До 238-ої річниці заснування Кривого Рогу 24 травня міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул і директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург відкрили амбулаторію у новому житловому будинку по вулиці Гутовського, 15, що у Довгинцівському районі. На мікрорайоні Східний -2 проживає понад 5 тис. жителів. Донедавна, за медичною допомогою їм доводилося звертатися до другої міської лікарні, що було не дуже зручно для мешканців.

З відкриттям нової амбулаторії медичні послуги для жителів мікрорайону стали ближчими і доступними. Тут встановили сучасне обладнання, яке значно полегшить роботу медичних працівників і, що найголовніше, сприятиме підвищенню якості надання медичної допомоги городянам. 

Створення амбулаторій – це одна із складових пілотного проекту реформування галузі охорони здоров’я. Спочатку його реалізації у Кривому Розі пройшло трохи більше року. За цей час зроблено чимало. Передусім, йдеться про оновлення медичного обладнання: Центри первинної медико-санітарної допомоги отримали техніку на більш ніж 5 млн.грн., багатопрофільні лікарні – майже на 72 млн.грн., відкрито 28 амбулаторій. Суттєво оновлений автопарк станції «Швидкої допомоги»: 20 нових автомобілів покращать якість екстреної медичної допомоги. Вчасно дістатися додому до пацієнта мають можливість і працівники амбулаторій, у їх розпорядженні -40 нових сучасних машин. 

«Ми покращуємо не лише якість надання медичної допомоги для городян, але й намагаємося створити комфортні та зручні умови їх перебування у лікувальних закладах» ,- наголосив міський голова. Торік, на виконання капітальних і поточних ремонтів у Центрах первинної медико-санітарної допомоги було витрачено більше 4 млн.грн. У 2013 році на їх проведення заплановано 5,7млн. грн. 

«І надалі ми продовжуємо відкривати нові амбулаторії, –підкреслив міський голова, - до кінця року плануємо створити ще вісім. Таким чином ми наближуємо медичну допомогу до наших мешканців, що є головним завданням реформи галузі охорони здоров’я та міської влади».

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому 
 (0564)440-04-32, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради