Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі відбулося засідання Спілки секретарів місцевих рад Асоціації міст України.

Створено: 2012-04-24 06:08:23Оновлено:


Протягом 19-20 квітня у Кривому Розі проводилося засідання Спілки секретарів місцевих рад Асоціації міст України за участю директора центру правової допомоги містам Асоціації міст України Віктора Кравченка, експерта Асоціації міст України з бюджетних питань Олександра Слобожана, секретаря Криворізької міської ради Сергія Маляренка.


На засідання Спілки до Кривого Рогу завітали секретарі з 30-ти міських рад України. На засіданні розглядалися такі важливі питання, як: Проект основних напрямків бюджетної політики на 2013 рік та позиція Асоціації міст України (АМУ) щодо даного Проекту; про позицію Асоціації щодо законопроектів з актуальних питань розвитку місцевого самоврядування, які перебувають на розгляді у Верховній Раді України («Про об’єднання громадян», «Про адміністративні послуги», «Про статус сільського, селищного, міського голови» та інші) та про участь Асоціації у підготовці Комітетських слухань щодо виконання положень Закону України «Про асоціації органів місцевого самоврядування». Йшла мова про проблеми з формуванням місцевих бюджетів, розширення підстави для отримання позики, про великі вилучення, про недоотримання коштів з державного бюджету на виконання делегованих повноважень. Найважливіше завдання Спілки – донести до найвищих органів влади важливість поставлених міськими радами питань.

Важливим результатом засідання Спілки було підписання «Звернення Спілки секретарів місцевих рад Асоціації України з питань бюджету щодо врахування інтересів місцевого самоврядування в Основних напрямах бюджетної політики на 2013 рік», у якому йде мова про удосконалення механізму розрахунку видатків на виконання делегованих повноважень та забезпечення коштами з державного бюджету на виконання цих повноважень у повному обсязі; про створення умов для розвитку додаткових дохідних джерел щодо збільшення надходжень від місцевих податків і зборів та багато інших. Дане звернення направлене Прем’єр-міністру України Миколі Азарову.

Урахування під час формування бюджету на 2013 рік цих пропозицій дозволить органам місцевого самоврядування надавати більше соціальної допомоги і пільг населенню. Як з’ясувалося у містах як великих, так і малих (за чисельністю населення) проблеми схожі – це: фінансування делегованих повноважень, удосконалення механізму розподілу державних трансфертів, підвищення фінансової автономії органів місцевого самоврядування для виконання власних програм.

Ще одним із запланованих заходів було ознайомлення членів Асоціації з ходом експерименту з реформування сфери охорони здоров’я у місті Кривому Розі і в Дніпропетровській області та з досвідом організації роботи Криворізької міської ради, зокрема в частині організаційного забезпечення діяльності дозвільного центру «Єдине вікно».

Під час проведення заходів у членів Асоціації була можливість познайомитися з нашим містом – всі присутні на заході секретарі міських рад одностайно відзначили як великомасштабність Кривого Рогу, так і його чистоту та благоустрій на вулицях, у громадських містах, у парках і скверах.Таких результатів місто досягає завдяки злагодженості у роботі влади, різних служб міста та його жителів.

(0564)92 13 03, [email protected]
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради