Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

К. Павлов: Продовжуємо впроваджувати сучасні медичні технології, які рятують життя криворіжцям. Програма «Стоп - інфаркт» вже довела свою ефективність і вона буде продовжена у 2021 році

Створено: 2021-02-24 15:57:54Оновлено: 2021-02-24 16:01:11

24 лютого відбулася сесія міської ради на якій було розглянуто більше 130 питань, пов’язаних з виконанням міських галузевих програм і, зокрема, комплексної програми «СТОП-інфаркт», яка допомагає в буквальному сенсі рятувати життя сотень криворіжців. У Кривому Розі, завдяки програмі «СТОП-інфаркт», в 2020 році проліковано 636 пацієнтів з гострим інфарктом міокарда, проведено 321 ангіографічне дослідження, виконано стентування 215 пацієнтам з гострим порушенням коронарного кровотоку.

Мер Костянтин Павлов зазначив: «У Кривому Розі буде продовжена реалізація програми «СТОП-інфаркт», у рамках якої ми впроваджуємо сучасні медичні технології, які рятують життя нашим мешканцям. У нас з’явилась можливість знизити рівень захворюваності на серцево-судинні хвороби і значно зменшити показники смертності від інфаркту міокарда. Для нашого промислового міста, ця програма вкрай необхідна. Ми не можемо залишити людей без допомоги - в деяких випадках вона для них життєво необхідна».

У міській лікарні №9, яка є базовою з виявлення та лікування серцево-судинних захворювань, з 2017 року успішно працює ангіографічне відділення. Торік уведено в експлуатацію новий (вже другий) ангіограф, що надав змогу обстежувати та забезпечувати вчасну медичну допомогу більшій кількості пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями. Також, у 2020 році завершено роботи з реконструкції приміщень операційного блоку під ангіографічну систему в міській клінічній лікарні №2.

«Інфаркт з кожним роком «молодшає» і зараз хворіють   люди молодші 45 років. І  вкрай важливо надати допомогу пацієнту у перші 12 годин. Наші лікарі мають в своєму арсеналі всі можливості та ресурси для цього. Завдяки програмі «СТОП-інфаркт» смертність від гострого інфаркту міокарду знизилася на 34%», - сказав начальник управління охорони здоров'я Костянтин Мурашко.

У 2021 році в міському бюджеті видатки на медичну галузь складатимуть понад 198 млн грн. З них 15 млн грн будуть направлені на запобігання та лікування серцево-судинних захворювань у рамках заходів міської програми «СТОП-інфаркт».

24 лютого 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради