Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

К. Павлов: Кривий Ріг продовжить системно працювати над розвитком масового спорту, підтримувати спортсменів і тренерів і покращувати спортивну інфраструктуру

Створено: 2021-02-24 12:32:06Оновлено: 2021-02-24 12:33:59

Питання розвитку спорту було розглянуто сьогодні на сесії міськради. У міському бюджеті-2021 на підтримку спорту передбачено 143 млн грн. У тому числі, збережені робочі місця спортивних тренерів, передбачені муніципальні стипендії кращим спортсменам, а також місто забезпечує для криворізьких школярів безкоштовні заняття в ДЮСШ.

У 2020 році в Кривому Розі дитячо-юнацькими спортивними школами, спортивними клубами та міськими федераціями за різними видами спорту підготовлено 15 майстрів спорту України, 110 кандидатів у майстри спорту України, 170 спортсменів І-го розряду, 1 689 спортсменів масових розрядів. Незважаючи на карантин та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, у місті було проведено 309 спортивних змагань. З них 132 – районні, 110 – міські, 14 – обласні, 49 – всеукраїнські та 4 – міжнародні змагання.

Мер міста Костянтин Павлов підкреслив: «Кривий Ріг продовжує системно працювати над розвитком масового спорту, постійно підтримує спортсменів та тренерів і покращує спортивну інфраструктуру. Незважаючи на карантин, проводяться міські, районні спортивні ігри та спартакіади. Щоб бути здоровими і спортивними, школярі після уроків займаються безкоштовно в спортивних гуртках. Ми продовжуємо підтримувати спортсменів та тренерів, які прославляють рідне місто своїми здобутками та перемогами. Кращим призначаються стипендії за вагомі здобутки на міжнародних та всеукраїнських змаганнях. Крім того, ми покращуємо спортивну інфраструктуру: капітально ремонтуємо басейни та спортивні зали і не зупиняємо цю роботу».

Задля залучення хлопців та дівчат до занять спортом, було введено додатково майже 60 ставок керівників гуртків фізкультурно-спортивного напрямку в закладах загальної середньої освіти та дитячо –юнацьких спортивних школах, створено 135 таких секцій в 93 школах міста. Можливість для занять улюбленими видами спорту додатково отримали більше 3000 дітлахів.

«Розуміючи важливість умов, в яких займаються діти, щороку виділяються кошти на ремонти об’єктів спортивної інфраструктури. Зокрема, торік завершено капремонт 50 метрового плавального басейну Палацу водних видів спорту та будівлі залу спортивної акробатики ДЮСШ№1. Крім того, коштом міського бюджету та позабюджетних асигнувань капітально відремонтовано басейн ДЮСШ №7, приміщення бойлерної та фільтраційне обладнання басейну ДЮСШ№10 та міні-футбольне поле в ДЮСШ №2»,- резюмувала Світлана Лавренко, директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту.

Торік криворізькі спортсмени гідно представляли місто на змаганнях різного рівня. Всього, спортсмени здобули на обласних змаганнях - 1467 на Всеукраїнських - 536 та Міжнародних -14 медалей. 102 провідних спортсмена отримали муніципальні стипендії, з них - 60 спортсменів та 42 тренера. Також, 56 вихованців ДЮСШ та спортивних клубів отримали відзнаку міського голови для обдарованих дітей і молоді в номінації «За спортивні досягнення».

24 лютого 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради