Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Термін дії паспорта у вигляді ID-картки підходить до завершення, у який строк необхідно звернутися для його обміну до Центру «Віза» («Центр Дії»)

Створено: 2024-01-24 10:20:32Оновлено: 2024-01-24 10:22:45

Криворіжці активно користуються послугами Центру «Віза» («Центр Дії»), серед найбільш топових залишається оформлення паспорта громадянина Україна у формі ID-картки.

Відповідно до законодавства України кожен громадянин України, який досяг 14-го віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України.

Паспорт громадянина України (у формі ID-картки) - це документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Особам віком від 14 до 18 років паспорт громадянина України у формі картки видається зі строком дії 4 роки, а особам, які досягли 18-річного віку - на кожні 10 років.

Якщо Вам виповнилось 18 років і Ви маєте ID-картку, не поспішайте реєструватись на обмін паспорта. Для початку перевірте термін дії Вашого паспорта, який знаходиться над Вашим відцифрованим підписом.

Документи для обміну ID-картки можуть бути подані протягом одного місяця до дати закінчення строку його дії, але не раніше. У такому випадку паспорт, що підлягає обміну, після прийому документів повертається особі та здається нею під час отримання нового паспорта.

Нагадуємо, що для обміну паспорта громадянина України заявник подає наступні документи:

1)   паспорт, що підлягає обміну;

2)  документи, що підтверджують сплату адміністративного збору;

3) документи, що підтверджують відомості для внесення додаткової змінної інформації до безконтактного електронного носія та у паспорт (наприклад: про місце проживання, про шлюб або розірвання шлюбу, тощо).

Документи подаються незалежно від місця проживання та для отримання послуги можна звернутися як до Головного офісу Центру «Віза» («Центр Дії»), так і до територіальних підрозділів з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 15.30 (технічна перерва з 12.30 до 13.00), обов’язково з урахуванням попереднього запису.

                                                Все буде Україна!

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» (Центр «Дії»):

e-mail: [email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

24 січня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради