Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У ПОЛТАВІ ВІДБУВСЯ IV МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМУ ПРАКТИКІВ ПАРТИЦИПАЦІЇ

Створено: 2020-01-24 16:55:13Оновлено: 2020-01-27 09:29:22

17-18 січня 2020 року у Полтаві відбулася головна «партиципативна» подія року – IV Міжнародний форум практиків партиципації 2020, в якому взяли участь близько 250 представників з України, Грузії, Португалії, Польщі, Молдови, Великої Британії. Під час проведення форуму обговорювалися особливості партиципаторного бюджетування в містах та ОТГ.

Форум є потужною платформою для обміну досвідом у впровадженні такого інструменту взаємодії «влада-громада», як «Громадський бюджет». Протягом двох днів учасники заходу мали змогу поділитися власними напрацюваннями та успіхами, дізнатись досвід колег та в процесі дискусій і під час воркшопів знайти відповіді щодо викликів та шляхів удосконалення партиципаторного бюджетування.

«Громадський бюджет» Кривого Рогу представляли фахівці управління економіки виконкому Криворізької міської ради, КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» КМР та громадськість міста. Під час проведення заходу криворіжці мали змогу не лише презентувати напрацювання, досвід та успіхи нашої громади, але й дізнатися про те, як партиципація працює в «сусідів», які проєкти успішно ініціюють мешканці інших міст і сіл, як впроваджується «шкільний» громадський бюджет та проблемні питання, що його супроводжують.

Тож, підбиваючи підсумки участі у форумі, зазначимо, що завдяки проведенню щорічного конкурсу проєктів місцевого розвитку «Громадський бюджет» в Кривому Розі між владою і громадою відбувається активний діалог, існують реальні можливості активної участі громади в житті міста, відчувається небайдужість, зацікавленість і відповідальність кожної людини.

«Громадський бюджет» Кривого Рогу – це гнучкий інструмент місцевого розвитку, який постійно вдосконалюється. Нагадуємо, що до 31.01.2020 управлінням економіки виконкому Криворізької міської ради від мешканців міста приймаються пропозиції по внесенню змін до умов та порядку проведення конкурсу «Громадський бюджет».

Пропозиції приймаються на електронну адресу [email protected], в паперовому вигляді за адресою: пл.. Молодіжна, 1, каб. 540, сектор проведення конкурсів «Громадський бюджет», або заповнивши електронну форму за посиланням https://forms.gle/QZrF1P5Tg9hSTBfVA.

 

Довідково: Організаторами та партнерами Форуму виступили Фундація ПАУСІ, проєкт міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), що впроваджує Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади; ініціатива «Громадська участь в місцевих бюджетах», яка є частиною «Регіонального фонду Східного партнерства з питань реформування державного управління», що реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Полтавська міська рада, міжнародна громадська організація «Основи свободи».

24 січня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради