Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Спільно з німецькими партнерами у Кривому Розі триває робота по п`яти соціальним проектам

Створено: 2018-01-24 16:39:53Оновлено: 2018-01-24 16:42:41

Міська влада Кривого Рогу успішно співпрацює з багатьма міжнародними інституціями для залучення коштів і технологій для розвитку міста.

У партнерстві з німецьким фондом GIZ в 2018 році в Кривому Розі буде завершено ремонт двох вишів, шкіл №76 і 58, а також терцентру соціального обслуговування в Центрально-Міському районі. Роботи проводяться в рамках підписаного мером Юрієм Вілкулом Меморандуму про співпрацю з німецьким фондом GIZ.

У ході робочої наради з представниками GIZ міський голова проконтролював виконання ремонту навчально-виховного комплексу, в якому розташувався після вимушеного переїзду Донецький юридичний інститут.

Представник фонду Олег Флітер подякував міському голові за ефективне партнерство і зазначив: «У Кривому Розі ми бачимо хороший потенціал, відкритість і бажання працювати. Муніципалітет завжди якісно і професійно підходить до підготовки спільних проектів. І є повна упевненість в їх успішній реалізації».

Міський голова Юрій Вілкул підкреслив: «Ми продовжуємо нашу співпрацю з німецьким фондом. Крім передбачених меморандумом об'єктів соціальної інфраструктури, розпочато ремонт 115 школи, в планах на цей рік і ремонт школи №1 Центрально-Міського району. Зараз працюємо над підписанням ще одного спільного Меморандуму, в рамках якого будемо зміцнювати спортивну інфраструктуру і упорядковувати медичні заклади Кривого Рогу. Ми раді нашій спільній роботі з німецькими партнерами».

Віктор Бесчастний, ректор Донецького юридичного інституту, сказав: «Для нас Кривий Ріг став рідним практично з перших днів приїзду. Місто надало нам дві будівлі і зараз, за підтримки німецьких партнерів, наводимо в них лад. Ми також вдячні керівництву міста за допомогу в наданні місць у студентських гуртожитках для наших викладачів і курсантів».

На сьогодні у навчальному корпусі інституту вже виконано 85% робіт. Відремонтовані аудиторії, їдальня, два спортзали, медсанчастина, також був повністю переобладнаний харчоблок.

Крім спільних проектів з GIZ, під керівництвом Юрія Вілкула також реалізується проект зі Світовим Банком. В рамках меморандуму буде створено 10 амбулаторій сімейної медицини. Триває робота з Європейським інвестиційним банком в рамках програми з будівництва 20 блочно-модульних котелень. Також, у Кривому Розі діє проект "Громадський бюджет", розроблений на основі європейських практик, що дозволяє громадським організаціям отримувати фінансування з міського бюджету на втілення в життя проектів розвитку міста. Цей проект реалізується в більшості провідних європейських міст.

 


 

24 січня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради