Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Захистіть свою нерухомість за допомогою сервісу «SMS-Маяк»

Створено: 2018-01-24 14:35:08Оновлено: 2018-01-24 14:37:22

Виконавчий комітет Криворізької міської ради постійно працює над тим, аби мешканці міста були поінформовані про способи надійного захисту прав на належну їм нерухомість.

Сьогодні повідомляємо про можливість підключення послуги «SMS-Маяк».

SMS-інформування суттєво підвищує шанси на оперативне реагування й ефективний захист Ваших порушених прав, адже часовий фактор у даному питанні є одним із найважливіших моментів. Оскільки від швидкості реагування законного власника на захоплення майна залежить вірогідність його повернення без втрат.

Сервіс «SMS-Маяк» інформує:

  • фізичних та юридичних осіб про зміну статусу об'єктів нерухомого майна в Реєстрі;
  • власників про подання заяв на проведення будь-яких реєстраційних дій щодо належних їм об'єктів нерухомого майна, а також дату і час реєстрації таких заяв;
  • користувачів земельної ділянки — при подані заяви у сфері державної реєстрації нерухомості щодо земельної ділянки, яка перебуває у їх користування, а саме про реєстраційний номер, дату і час реєстрації таких заяв.

Щоб скористатися такою послугою, потрібно отримати реєстраційний номер об'єкта нерухомості (він вказаний у реєстраційних документах та безпосередньо в Реєстрі), відкрити кабінет власника майна на інформаційно-правовій і комунікаційній Платформі LIGA:ZAKON за посиланням: http://smsmayak.com.ua/, і там поставити майно на відповідний контроль та вказати номер телефону, куди будуть приходити повідомлення.

З цього моменту власник зможе дізнатися про всі зміни в реєстрі через SMS-повідомлення, у вигляді електронного листа, а також через сповіщення в кабінеті користувача програми SMS-Маяк.

Види інформування:

1. Інформування про зміну статусу нерухомості:

-  відстежуйте зміни статусу об’єктів нерухомого майна за номером в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;

-  отримуйте сповіщення про зміну статусу нерухомості та своєчасно звертайтесь до суду з позовною заявою про скасування проведених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність реєстраційних дій.

2. Інформування про початок та перебіг реєстраційної процедури:

відстежуйте подання заяв на проведення будь-яких реєстраційних дій щодо ваших об’єктів нерухомого майна за електронним цифровим підписом;

-  отримуйте сповіщення про факт подання заяви на проведення реєстраційної дії, про зміну статусу об’єкта, а також про прийняття рішення щодо зміни статусу. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду й зупинити незаконні дії щодо Ваших об’єктів нерухомого майна.

      Способи підключення сервісу

1. За номером у Реєстрі.

  • Отримайте реєстраційний номер майна.
  • Перевірте наявність номера в Реєстрі.
  • Поставте об’єкт на моніторинг.

2. За електронним цифровим підписом (ЕЦП).

  • Отримайте ключ електронного цифрового підпису (для фізичних осіб) або електронну цифрову печатку.
  • Введіть ключ ЕЦП в поле в сервісі.
  • Оберіть об’єкти нерухомості та поставте їх на моніторинг.

Звертаємо увагу!

Пошук об’єкту нерухомого майна відбувається за реєстраційним номером майна в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (присвоюється після 01.01.2013 під час першої реєстрації прав на об’єкт нерухомості).

Якщо документ про право власності на майно втрачено, реєстраційний номер можна дізнатися з Інформаційної довідки через онлайн-сервіс Міністерства юстиції України «Кабінет електронних сервісів».

Сервісна послуга з інформування про реєстраційні дії у Державному реєстрі прав щодо поданих надається виключно за умови використання електронного цифрового підпису чи іншого альтернативного засобу ідентифікації особи, у тому числі з використанням електронної системи ідентифікації “Bank ID”. 

Ми працюємо для Вас!

Наші контакти:

• Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:
м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34, 92-03-22, 74-29-49;   e-mail: [email protected].

• Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].


 

24 січня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради