Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про оприлюднення проекту регуляторного акта – проекту рішення Криворізької міської ради

Створено: 2017-01-24 18:04:54Оновлено: 2017-01-24 18:06:36

ПОВІДОМЛЕННЯ
про оприлюднення проекту регуляторного акта – проекту рішення Криворізької міської ради   «Про Порядок відшкодування відсотків за кредитами суб’єктам малого й середнього бізнесу» та аналізу його регуляторного впливу

Законом України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні» визначено, що основними напрямами державної політики у сфері розвитку малого й середнього підприємництва в Україні є забезпечення фінансової державної підтримки малих і середніх підприємств шляхом запровадження державних програм кредитування, надання гарантій для отримання кредитів, часткової компенсації відсотків за кредитами тощо. До повноважень органів місцевого самоврядування у сфері розвитку малого й середнього підприємництва належить створення умов для його функціонування. Однією з видів фінансової підтримки є часткове відшкодування відсотків за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого й середнього підприємництва.

Проте, одним з нагальних питань малого й середнього бізнесу є обмежений доступ до «дешевих» фінансових ресурсів. Тому, з метою заохочення суб’єктів мікро-, малого й середнього підприємництва до створення нових робочих місць, створення умов для розвитку підприємництва міською владою розроблено Порядок відшкодування відсотків за кредитами суб’єктам господарювання малого й середнього бізнесу.

На виконання вимог ст.9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляємо про оприлюднення проекту регуляторного акта - проекту рішення Криворізької міської ради «Про Порядок відшкодування відсотків за кредитами суб’єктам малого й середнього бізнесу» та аналізу його регуляторного впливу.

Проект поданий управліннями розвитку підприємництва, економіки виконкому Криворізької міської ради.

Проект рішення та аналіз його регуляторного впливу будуть розміщені 26.01.2017 в міській комунальній газеті «Червоний гірник»  та на офіційних сторінках  в мережі Інтернет:

- виконкому міської ради у підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна база» http://kr.gov.ua;

- виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської www.mtlrg-kr.gov.ua, www.dlgr.gov.ua, www.zhrkrog.gov.ua, www.ing-org.gov.ua, www.srvk.gov.ua, www.trnvk.gov.ua, vykonkom-tsmkr.gov.ua.

Цілі прийняття проекту: створення сприятливих умов для розвитку малого й середнього бізнесу, забезпечення зайнятості населення шляхом створення нових робочих місць  через відшкодування відсотків за кредитами, залученими в банківських установах.

 Зауваження та пропозиції в письмовій формі приймаються з 26.01.2017 в місячний термін управліннями:

- розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел. (0564) 74-39-72, електронна адреса: [email protected] );

- економіки виконкому Киворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб. 222, тел. (0564)  74-73-32, електронна адреса:  [email protected], u.economy@kryvirih.dp.ua )

А також на електронні почтові скриньки виконкому міської ради [email protected] і виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected], dlg_vk@riad.com.ua, zhv_vk@ukr.net, ing.zagal104@ukr.net, [email protected], [email protected], [email protected].

Додатково  буде проведено громадські слухання по обговоренню проекту рішення міської ради «Про Порядок відшкодування відсотків за кредитами суб’єктам малого й середнього бізнесу» та аналізу його регуляторного впливу.

Дата, місце та час його проведення:  09.02.2017 року о 16-00 годині, в каб.139 приміщення виконкому міської ради за адресою: пл. Молодіжна, 1.

 Тема громадських слухань:  обговорення проекту рішення міської ради «Про Порядок відшкодування відсотків за кредитами суб’єктам малого й середнього бізнесу» та аналізу його регуляторного впливу.

Відповідальні особи за проведення обговорення та їх контактні телефони управління:

розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (начальник – Рижкова Ірина Олексіївна) адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел.74-39-72;

економіки виконкому Криворізької міської ради (начальник Підпалько Тетяна Анатоліївна) адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб. 222, тел. (0564)  74-73-32.

Інформація про те, де можна ознайомитися з матеріалами громадських слухань: з 26.01.2017 на офіційній веб-сторінці виконкому міської ради в мережі Інтернет  http://kr.gov.ua (підрозділ «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна База >> «Обговорення проектів регуляторних актів») та Криворізькій міській комунальній газеті «Червоний гірник» від 26.01.2017.

Участь у громадських слуханнях можуть узяти дієздатні члени територіальної громади віком від 18 років, суб’єкти господарювання, об’єднання  (громадські, суб’єктів господарювання), наукові установи та консультативно-дорадчий орган у здійсненні державної регуляторної політики.

Інформацію щодо результатів обговорення вищезазначеного регуляторного акта буде оприлюднено у міській комунальній газеті «Червоний гірник», на офіційному веб-сайті Криворізької міської ради.


 

24 січня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради