Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Рішення про безкоштовний проїзд для всіх прийнято. Костянтин Павлов підтвердив конкретні дати: з 1 травня - для всіх криворіжців, а вже з 1 січня - для педагогів, медиків і соцпрацівників Кривого Рогу

Створено: 2020-12-23 11:57:56Оновлено: 2020-12-23 12:00:07

Таким чином передбачене Програмою мера Костянтина Павлова зобов'язання перед криворіжцями буде виконане в повному обсязі вже за перші місяці 2021 року.

23 грудня відбулося пленарне засідання міської ради, на якому було прийнято міський бюджет-2021. У ньому закладені кошти на забезпечення безкоштовного проїзду в муніципальному пасажирському транспорті для всіх криворіжців, що було гарантовано в програмі мера Костянтина Павлова.

З 1 січня, крім пенсіонерів, школярів, студентів, ветеранів  та інших мешканців пільгових категорій, безкоштовним проїздом будуть користуватися працівники освітніх установ, закладів охорони здоров’я, терцентрів, ДЮСШ, закладів дошкільної освіти – закладів, які перебувають у комунальній власності. Це – 35 тисяч чоловік, кожному для проїзду буде виданий електронний квиток «Транспортна картка». Загалом, з початку нового року правом безкоштовного проїзду користуватиметься майже 300  тисяч криворіжців. 

А вже з 1 травня безкоштовний проїзд в комунальному пасажирському транспорті буде введений для всіх криворіжців без винятку.

«Безкоштовний проїзд для всіх криворіжців буде введений вже 1 травня 2021 року, після проходження всіх регуляторних процедур відповідно до закону. Однак, криворізькі лікарі, педагоги, соціальні працівники, працівники дитячих садків, ДЮСШ зможуть користуватися ним вже з 1 січня. Повне введення безкоштовного проїзду з 1 травня обумовлено тим, що необхідно провести регуляторні процедури, згідно роз'яснень Державної регуляторної служби. Також, треба забезпечити городян "Картами криворіжця" й підготувати необхідне програмне забезпечення. Все це буде зроблено в найкоротші терміни, які передбачені», - сказав мер міста Костянтин Павлов.

Також Костянтин Павлов підкреслив, що введення безкоштовного проїзду не означає уповільнення програми оновлення комунального пасажирського транспорту: "Програма забезпечення криворіжців сучасним, комфортним і при цьому доступним пасажирським транспортом буде продовжена. Зокрема - проект із закупівлі 50 нових трамваїв плануємо реалізувати вже наступного року".

Довідково:

У міському бюджеті-2021 обсяг видатків відповідає доходам і складає 7,6 млрд грн. Бюджет  - соціально спрямований, видатки соціального характеру складають 5, 7 млрд грн, або 84%.

 

 

 

23 грудня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради