Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Не в кожному місті є така надійна підтримка освіти, - депутат міськради Олена Волик

Створено: 2016-12-23 16:38:33Оновлено: 2016-12-23 16:41:44

У 2017 році, за дорученням мера Юрія Вілкула, буде збережена на максимальному рівні надбавка для педагогів за престижність праці (у розмірі 20%). Збережено безкоштовне харчування учнів 1-4 класів, а також видатки на безкоштовне харчування дітей пільгових категорій. А це – школярі з багатодітних сімей, що опинилися в складній життєвій ситуації, діти із студентських сімей, діти воїнів АТО. Всі ці статті закладені в прийнятому депутатами міськради бюджеті міста на 2017 рік.

Депутат міськради Олена Волик зауважила: «У зв'язку з тим, що уряд скоротив витрати, місто взяло на себе такі статті як оплата за енергоносії, комунальні послуги та придбання медикаментів для шкіл і дитячих садків. Крім того, були збільшені витрати на господарські потреби освітніх установ: придбання миючих, дезінфікуючих засобів, господарського інвентарю, спеціальних реактивів для кабінетів хімії».

За завданням мера Юрія Вілкула в бюджеті-2017 закладені гроші на асфальтування дворів шкіл та садочків, обрізку дерев, поточні ремонти.

«Аналізуючи бюджет 2017 року, ми бачимо, що на освіту буде направлено 33% бюджетних грошей. Це говорить про те, що влада в нашому місті дивиться в майбутнє. Тому приділяє особливу увагу розвитку освіти, створення комфортних умов для школярів, підтримки педагогів. Я, як педагог зі стажем, можу з упевненістю сказати – далеко не в кожному місті є така надійна підтримка освіти»,- підкреслила А. Волик.

В 2017 році державою буде скорочено фінансування середньої освіти. Гроші передбачені тільки на зарплату вчителям і то не в повному обсязі. А в цілому, уряд більш ніж на 20% недофінансовує освіту Кривого Рогу, це майже 400 млн грн. Рішення цієї фінансової проблеми взяло на себе місто. В тому числі і по зарплаті, забезпечивши таким чином її стовідсоткову виплату для педагогічних працівників.


 

23 грудня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради