Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Відбулися публічні слухання з питання

Створено: 2010-12-23 12:48:26Оновлено:

Відповідно до розпорядження міського голови від 14.12.2010 №280-р «Про проведення публічних слухань» 17.12.2010 о 16.00 у єдиному довільному центрі м. Кривого Рогу (пл. Радянська, 1) відбулися публічні слухання з питання обговорення регуляторного акта - проекту рішення виконкому міської ради «Про встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів у місті Кривому Розі» та аналізу його регуляторного впливу.

У слуханнях взяли участь члени постійних комісій міської ради, міської (галузевої) ради з питань розвитку підприємництва, представники виконкомів районних у місті рад, управителі жилими будинками, виконавець послуг із вивезення побутових відходів - ТОВ «Екоспецтранс», голови будинкових, вуличних та квартальних комітетів, представники засобів масової інформації.

Основним питанням, що порушувалося на публічних слуханнях, було обговорення змісту проекту рішення виконкому міської ради в частині встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, якісного надання зазначених послуг.

На публічних слуханнях до відома учасників доведено інформацію наступного змісту.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2008 №1070 «Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів» та Наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 22.03.2010 №75 «Про затвердження Рекомендованих норм надання послуг з вивезення побутових відходів» рішенням виконкому міської ради від 08.09.2010 №254, яке пройшло регуляторну процедуру, затверджено норми надання послуг із вивезення побутових відходів, в тому числі твердих, великогабаритних та ремонтних відходів.

Законами України «Про житлово-комунальні послуги», «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» визначено, що органи місцевого самоврядування затверджують тарифи на послуги з вивезення побутових відходів.

Виконавцем послуг із вивезення побутових відходів на території міста – ТОВ «Екоспецтранс» виконано розрахунок тарифів на послуги із вивезення твердих, великогабаритних, ремонтних відходів та направлено звернення в адресу виконкому міської ради щодо їх встановлення. Державної інспекції з контролю за цінами у Дніпропетровській області перевірено розрахунки та надано висновки, що розрахунки планових витрат на надання зазначених послуг є економічно обґрунтованим.

Планується встановити тарифи на послуги з вивезення побутових відходів на рівні:

- населення:
тверді побутові відходи – 32,52 грн. за 1м3;
великогабаритні відходи – 58,35 грн. за 1м3;
ремонтні відходи – 58,59 грн. за 1м3;

- бюджетні установи:
тверді побутові відходи – 32,52 грн. за 1м3;

- інші споживачі:
тверді побутові відходи – 36,96 грн. за 1м3.

Метою прийняття рішення є підвищення якості надання послуг з вивезення побутових відходів, урегулювання відносин між виконавцем послуг та споживачами.

При прийнятті запропонованого акта будуть діяти наступні механізми та заходи, які забезпечать розв’язання проблем стосовно надання послуг із вивезення побутових відходів:
- установлення тарифів на послуги;
- підвищення рівня організації робіт та якості послуг;
- урегулювання відносин між виконавцем послуг та споживачами шляхом укладення договорів та контролю за їх виконанням;
- стабілізація фінансового стану підприємства-виконавця послуг із вивезення побутових відходів.

Відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» управлінням житлово-комунального господарства виконкому міської ради у період з 6 вересня по 6 жовтня проведено базове відстеження очікуваної результативності регуляторного акта – проекту рішення виконкому міської ради «Про встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів у місті Кривому Розі».

05.11.2010 проведено публічні слухання з питання обговорення очікуваної результативності регуляторного акта – проекту рішення виконкому міської ради «Про встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів у місті Кривому Розі».

За період проведення заходів з базового відстеження очікуваної результативності регуляторного акта – проекту рішення виконкому міської ради «Про встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів у місті Кривому Розі» пропозиції та зауваження від членів територіальної громади, суб’єктів господарювання, їх об'єднань, наукових установ та консультаційно-дорадчих органів не надходили.

24.11.2010 виконкомом міської ради ухвалено рішення за №326 «Про затвердження звіту про базове відстеження очікуваної результативності регуляторного акта – проекту рішення виконкому міської ради «Про встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів у місті Кривому Розі». Зазначений звіт оприлюднений на офіційних сторінках виконкому міської ради та виконкомів районних у місті рад в мережі Інтернет, про що 27.11.2010 в Криворізькій міській комунальній газеті «Червоний гірник» розміщено повідомлення.

02.12.2010 проект рішення виконкому міської ради «Про встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів у місті Кривому Розі» та аналіз його регуляторного впливу оприлюднено в Криворізькій міській комунальній газеті «Червоний гірник».

До 02.01.2011 триває публічне обговорення зазначеного регуляторного акта. Запрошуємо членів територіальної громади, суб’єктів господарювання, їх об'єднань, наукових установ та консультаційно-дорадчих органів взяти активну участь в обговоренні.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради