Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ПОВІДОМЛЕННЯ про громадське обговорення проєкту регуляторного акта

Створено: 2021-11-23 08:30:29Оновлено: 2021-11-23 08:31:22

 ПОВІДОМЛЕННЯ 

про громадське обговорення проєкту регуляторного акта –рішення Криворізької міської ради «Про затвердження Правил благоустрою в    м. Кривому Розі» та аналізу його регуляторного впливу

 

На виконання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з 23.11.2021 в місячний термін проводиться громадське обговорення проєкту регуляторного акта – рішення Криворізької міської ради «Про затвердження Правил благоустрою в м. Кривому Розі» та аналізу його регуляторного впливу та здійснюються заходи з базового відстеження  результативності цього проєкту.

Проєкт поданий інспекцією з благоустрою та департаментом розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради.

Аналіз регуляторного впливу проєкту рішення міської ради «Про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної  ділянки, у м. Кривому Розі» підготовлено на виконання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з урахуванням вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року №308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта».

Проєкт рішення та аналіз його регуляторного впливу розміщені 23.11.2021 на офіційних вебсторінках:

- Криворізької міської ради та її виконавчого комітету у підрозділі «Регуляторна політика» https://kr.gov.ua;

- виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської http://mtlrg-kr.gov.ua/, http://dlgr.gov.ua/, http://www.pokrovkr.gov.ua/, http://ing-org.gov.ua/, https://srvk.gov.ua/, http://trnvk.gov.ua/, http://vykonkom-tsmkr.gov.ua/

Цілі прийняття проєкту: приведення Правил благоустрою в місті Кривому Розі у відповідність до змін у чинному законодавстві України (проєкт включено до плану діяльності міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік (розпорядчі документи від 18.11.2020 № 602 та від 23.12.2020 №25, розміщено на офіційному вебсайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету та оприлюднено в міській газеті «Червоний гірник» 23.11.2020, 31.12.2020).

Установлення правил з питань благоустрою території населеного пункту, забезпечення в ньому чистоти й порядку, за порушення яких передбачена адміністративна відповідальність, відповідно до законодавства належить до компетенції місцевих рад.

На сьогоднішній день у сфері благоустрою міста наявна низка проблем,                 пов’язаних з:

-  необхідністю регламентування правил і норм поведінки юридичних та фізичних осіб у сфері благоустрою відповідно до змін у законодавстві; визначення норм, що регулюють утримання в належному стані об’єктів благоустрою відповідно до змін у законодавстві;

-  установлення норм і правил поведінки суб'єктів у сфері благоустрою, що забезпечить утримання об’єктів та елементів благоустрою належним чином та за порушення яких можливо притягнути винних осіб до відповідальності;

-  притягненням до адміністративної відповідальності осіб, винних у порушенні правил благоустрою, унаслідок нечіткої регламентації обов’язків та прав суб’єктів господарювання у сфері благоустрою;

-  наявністю сухостійних та аварійний дерев, у тому числі на прибудинковій території; стихійних сміттєзвалищ, у результаті ліквідації яких, містом було вивезено за період з 01.01.2021 по 01.10.2021 – 6304 куб.м. відходів;

-  надходженням великої кількості звернень з питань благоустрою за період з 01.01.2021 до 01.10.2021 (понад  1100), у тому числі на е-сервіс Контакт-Центр м. Кривий Ріг;

-  паркуванням автотранспортних засобів на територіях зелених зон (газонах, квітниках, клумбах) та майданчиках для відпочинку й дозвілля.

З метою врегулювання відносин, що виникають у сфері благоустрою міста, і створення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля, збереження і охорони навколишнього природного середовища, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення на території міста Кривого Рогу виникла необхідність на підставі Типових Правил благоустрою територій населених пунктів розробити правила благоустрою в м. Кривому Розі.

Досягти мети передбачається шляхом установлення або врегулювання прав та обов'язків учасників правовідносин у сфері благоустрою міста, визначення комплексу заходів, необхідних для забезпечення чистоти і порядку та загальнообов’язкових вимог і норм, за порушення яких передбачено відповідальність.

Крім того, ухвалення Правил благоустрою в м. Кривому Розі дасть змогу створити прозорі вимоги щодо проведення єдиної політики у сфері благоустрою території, формування сприятливого середовища для життєдіяльності її мешканців, раціонального використання ресурсів територіальної громади, захисту довкілля.

Зауваження та пропозиції в письмовій формі приймаються з 23.11.2021 в місячний термін відповідальними (інспекція з благоустрою виконкому Криворізької міської ради (вул. Героїв АТО, каб. 116, тел. 92-00-40, електронна адреса: [email protected]); департамент розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради (пл.. Молодіжна, 1, каб.550, тел.92-19-10, електронна адреса: [email protected]), а також на електронні поштові скриньки виконкому Криворізької міської ради [email protected]  і виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: dzr_vk@ukr.net, dlgr@dlgr.gov.ua, [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

Додатково буде проведено громадські слухання з питань обговорення проєкту рішення міської ради «Про затвердження Правил благоустрою в м. Кривому Розі» та аналізу його регуляторного впливу, оцінки стану суспільних відносин, на врегулювання яких спрямована дія акта. 

Дата, місце та час його проведення: 03.12.2021, о 14.00, у режимі відеоконференції з використанням сервісу Zoom (приєднатися до відеоконференції можна за посиланням https://cutt.ly/5TnRjRc,  ідентифікатор конференції: 935 9088 5791, код доступу: qgLq5e).

Участь у громадських слуханнях можуть узяти дієздатні члени територіальної громади віком від 18 років, суб’єкти господарювання, об’єднання  (громадські, суб’єктів господарювання), наукові установи та консультативно-дорадчий орган у здійсненні державної регуляторної політики.

Інформацію щодо результатів громадських слухань з обговорення вищезазначеного регуляторного акта буде оприлюднено на офіційному вебсайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету, у міській газеті «Червоний гірник».

 

 

 

23 листопада 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради