Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Центр «Віза» («Центр Дії») консультує: як визначитись з іменем, прізвищем та по батькові дитини?

Створено: 2023-10-23 13:37:09Оновлено: 2023-10-23 13:42:56

У Вашій родині відбулося поповнення або ж Ви тільки очікуєте на народження дитини?

Нагадуємо, що у Центрі «Віза» («Центр Дії») Ви маєте можливість оформити свідоцтво про народження дитини, а також отримати додатковий комплекс послуг.

З повним переліком послуг, що входять до складу комплексної послуги «Народження дитини» можна ознайомитись на  вебпорталі Центру в розділі «Послуги» – «Державна реєстрація актів цивільного стану», «Комплексні послуги», за посиланням: https://viza.kr.gov.ua/.

Перед тим, як зареєструвати народження дитини, вам потрібно визначитися з прізвищем, ім'ям та по батькові малюка. Розповідаємо про основні правила.

Дитина завжди матиме прізвище своїх батьків. Якщо у тата і мами різні прізвища, за їхньою згодою дитині присвоюється прізвище одного з них. Також можна присвоїти подвійне прізвище, але потрібно визначити, яке прізвище буде першим.

Ім'я малюка вибираєте самостійно. Дитині можна дати не більше двох імен.

По батькові дитини завжди утворюється від імені батька. Якщо у тата подвійне ім'я, то по батькові дитині присвоюється за одним з них на вибір батьків.

Якщо дитина народилась у одинокої матері, інформація про батька дитини записується з її слів. Прізвище та громадянство умовного батька буде таке ж як у мами, а ім'я та по батькові можуть бути будь-якими. Відтак, дитина матиме прізвище мами, а по батькові дитини утворюватиметься від імені чоловіка, якого мама вказала батьком.

Прізвище, ім'я та по батькові дитини вносяться до свідоцтва про народження.

До питання вибору імені для своєї дитини рекомендуємо підходити помірковано та з величезною серйозністю, адже ім'я залишається з людиною на усе життя і частково формуватиме її сприйняття іншими.

 Тож, звернувшись до відділу ДРАЦС, що знаходиться у Головному офісі Центру «Віза» («Центр Дії») за адресою пл.Молодіжна, 1 Ви зможете отримати свідоцтво про народження та оформити всі необхідні документи за один візит і в одному місці!   

 

 

 

Центр «Віза» («Центр Дії») #Завжди поруч з Вами!

                                                                                  Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр «Дії»):  

                                                                                                                                                                                       viza.kr.gov.ua

23 жовтня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради