Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: «Ми наближуємо медицину до наших мешканців, покращуємо якість послуг, створюємо зручні умови для лікарів та пацієнтів»

Створено: 2015-10-23 14:47:05Оновлено: 2015-10-23 15:45:35

Донедавна мешканцям мікрорайону Індустріальний за медичною допомогою потрібно було їхати до амбулаторії, що знаходиться поряд з дев’ятою лікарнею. Це забирало чимало часу.

Відтепер, щоб отримати консультацію лікаря, пройти обстеження, людям необхідно буде лише трохи пройтись. 23 жовтня, після реконструкції приміщень колишнього окремо розташованого філіалу, на мікрорайоні запрацювала амбулаторія загальної практики – сімейної медицини №3 Центру первинної медико-санітарної допомоги №3. Вона обслуговуватиме майже 4 тисячі чоловік, з них близько 500 – дітей. Найдовша відстань до лікувальної установи становить 200 метрів.

«Сьогодні ми відкриваємо 32 амбулаторію у нашому місті. Зазначу, що коли ми тільки розпочинали роботу з реорганізації системи охорони здоров’я, було створено 24 амбулаторії. За три роки ми відкрили 8 амбулаторій, оснастили їх сучасним обладнанням. Вони відповідають високим стандартам якості. Тут працюють кваліфіковані сімейні лікарі та медсестри, - сказав на відкритті амбулаторії мер Юрій Вілкул,- таким чином, ми наближуємо медицину до мешканців, покращуємо якість послуг, створюємо хороші умови для лікарів та пацієнтів».

 У новій амбулаторії передбачено все для того, щоб відвідувачам було зручно та комфортно. Є реєстратура, кімната для очікування пацієнтів, кабінет прийому лікаря, процедурний, оглядовий, фізіотерапевтичний кабінети, денний стаціонар, кабінет забору біоматеріалів, приміщення для працівників. Варто зазначити,  що  для людей  з обмеженими можливостями  облаштований  пандус. Загальна вартість ремонтних робіт - майже 820 тис. грн.

В арсеналі медиків сучасне обладнання: комп’ютери, ноутбуки, електрокардіографи, апарат для електрофорезу, УВЧ-терапії, пульсоксиметр, ЛОР-обладнання, тощо. Оснащення придбано на суму майже 600 тис. грн.

Якщо потрібно буде виїхати до хворого додому, то є автомобіль марки «Geely». Лікарі і медичні сестри мають сумки-укладки.

В амбулаторії працюватимуть 2 сімейних лікаря, 4 медичні сестри, водій. Крім того, за графіком виїзний прийом проводитиме акушер-гінеколог. «Ми дуже раді, що у нас відкрили амбулаторію. Перебудували, зробили дуже гарно, приміщення більш просторі,-розповідає Ганна, мешканка мкр-ну Індустріальний, 64,- незручно було їздити на Піонер в лікарню. Чекаєш, а якщо не потрапляєш на прийом, повертаєшся додому. Доводилось витрачати багато часу».

Жителі Індустріального отримуватимуть кваліфіковану медичну допомогу безпосередньо за місцем проживання. Відтак, це надасть можливість вчасно виявити хворобу та розпочати відповідні профілактичні і лікувальні заходи.

«Систему надання первинної медичної допомоги необхідно далі розвивати та вдосконалювати. У цьому напрямку Кривий Ріг тісно працює над спільним проектом зі Світовим Банком щодо відкриття амбулаторій. Наше місто одне з перших в області підготувало проекти і ми готові їх реалізовувати», - наголосив Юрій Вілкул.

Довідка: Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини №3 входить до складу «Центру первинної медико-санітарної допомоги №3». У його структурі – 2 лікарські амбулаторії загальної практики-сімейної медицини, які розташовані поряд з міською лікарнею №9 та перинатальним центром.

Центр обслуговує 84 984  мешканців  Жовтневого району, дорослих – 70 174 чоловік, 14810 дітей. Тут працюють сімейні лікарі, дільничні лікарі-терапевти, педіатри та акушери-гінекологи.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net

 


 

23 жовтня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради