Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Щодо участі закладів освіти Кривого Рогу у обласному благодійному етно-фестивалі «Петриківський дивосвіт»

Створено: 2014-09-23 11:37:02Оновлено: 2014-09-23 11:53:41

Щодо участі закладів освіти Кривого Рогу
у обласному благодійному етно-фестивалі
«Петриківський дивосвіт»

Починаючи з 2009 року заклади освіти Криворіжжя є найактивнішими учасниками обласного фестивалю-ярмарку «Петриківський дивоцвіт». У рамках даного заходу діти та їх педагоги представляють на огляд глядачам та організаторам фестивалю авторські творчі роботи в напрямах декоративно-вжиткового і образотворчого мистецтв, туристичних маршрутів ріднокраєм, кращі етнографічні музеї навчальних закладів.

Експозиції робіт, які місто представляє щороку на «Петриківському дивоцвіті», це лише невеличка частина мистецького потенціалу наших закладів освіти. Проте, навіть у такій фрагментарній презентації можна побачити високий рівень виконавської майстерності наших дітей та молоді – творчо працюючих авторів, серед яких неодноразові переможці міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок-конкурсів, лауреати міської і обласної премій «Обдарована дитина – надія Криворіжжя» і «Обдарована дитина – надія України», члени міської Спілки творчо обдарованих дітей Криворіжжя, вихованці гуртків, студій та творчих об’єднань, що мають звання «Народний» та «Зразковий художні колективи».

Цього року майстри позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів об’єдналися заради спільної ідеї – ідеї миру, добра, єдності під лозунгом «Майстри Дніпропетровщини – за мир».

На виставці та благодійній ярмарці було представлено творчі роботи вихованців гуртків і творчих студій позашкільних, загальноосвітніх навчальних закладів та їх педагогів з усіх районів міста, виконані у сучасних і традиційних українських народних техніках:

  • лялька-мотанка,
  • сучасна іграшка,
  • вишивка бісером,
  • українські традиційні рушники,
  • петриківський розпис,
  • керамічні іграшки,
  • в’язані гачком та спицями вироби,
  • аплікація з паперу, тканини, соломки, шкіри.

Упродовж декількох тижнів юні майстри позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів нашого міста готували роботи на благодійний ярмарок, обереги для бійців АТО, а учні Криворізької гімназії №95 написали душевні листи військовослужбовцям, які боронять наш спокій на східних кордонах нашої Батьківщини України.

Представлені криворіжцями вироби задовольнили потреби покупців, які були у захваті від купівлі того чи іншого виробу, бо саме ці кошти поповнили благодійну скриню для наших бійців.


22 вересня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради