Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Центр «Віза» («Центр Дії»): у яких випадках паспорт громадянина України у вигляді книжечки підлягає обов’язковому обміну на ID-картку

Створено: 2023-08-23 13:14:06Оновлено: 2023-08-23 13:16:28

З впровадженням ID-карток замість паспортів-книжечок українці все частіше за власним бажанням змінюють  свої паспортні документи на сучасні.

На сьогодні в Україні діють паспорти як у вигляді  ID-карток, так у вигляді книжечки. Законодавство України не визначає кінцевої дати чинності паспортів громадянина України зразка 1994 року у вигляді книжечки.

Однак постає питання у  яких випадках паспорт-книжечка підлягає обов’язковому обміну на   ID-картку. 

Обов’язковий обмін паспорта здійснюється у разі:

  • втрати/крадіжки
  • зміни інформації, внесеної до паспорта, у тому числі у зв’язку із зміною написання латинськими літерами складових імені “прізвище”, “ім’я”
  • непридатності паспорта для подальшого використання
  • якщо власник не вклеїв фото в паспорт протягом одного місяця після досягнення 25 або 45 років. Якщо строк вклеювання фото у 25 та 45 років настав у період воєнного стану, паспорт є чинним під час дії воєнного стану та 30 днів після оприлюднення указу про його скасування.

Нагадуємо: документи для обміну паспорта-книжечки на ID-картку можуть подаватися незалежно від зареєстрованого чи задекларованого місця реєстрації/перебування.


Запрошуємо скористатись паспортними послугами у

паспортних офісах Центру «Віза»!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected],

                                                                                              http://viza.kr.gov.ua/

23 серпня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради