Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Стихійній торгівлі – СТОП! Криворіжці – за якісне життя!

Створено: 2014-07-23 13:54:08Оновлено: 2014-07-23 13:56:53

Стихійній торгівлі – СТОП!

Криворіжці – за якісне життя!


Робота об’єктів сезонної торгівлі поступово впорядковується відповідно до рішення виконкому Криворізької міської ради від 09.07.2014 №181, яке було прийнято з урахуванням численних нарікань мешканців міста і суб’єктів господарювання на незручності, спричинені незаконною торгівлею, недопущенням фактів порушень прав споживачів, недопущенням випадків захворювань і продовольчої небезпеки, а також покращання благоустрою на вулицях, площах, житлових мікрорайонах.

Торгівля з рук у невстановлених місцях  -  це правопорушення, за яке передбачена відповідальність за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді накладання штрафу. Право вживати заходи до правопорушників віднесено до компетенції органів внутрішніх справ. Але, необхідно, щоб усі мешканці нашого міста налаштувались на боротьбу з цим злом. Жодні адміністративні заходи з рейдовими перевірками повністю стихійну торгівлю не знищуть.

Єдиний правильний спосіб боротьби - це не купувати продукти харчування та інші товари в місцях стихійної торгівлі. Адже якщо ніхто не купуватиме товари на стихійних ринках – то відповідно й останні зникнуть.

Стихійна торгівля – це торгівля фізичними особами без відповідних дозвільних документів на здійснення торговельної діяльності.

Шановні мешканці міста! Купівля товарів у місцях «стихійної торгівлі», в умовах, які не відповідають вимогам, у будь-який час може обернутись лихом для Вас, ваших рідних і друзів.

Зверніть увагу, що придбаваєте Ви продукти у невідомих осіб (можливо хворих), які не мають документів, що підтверджують якість і безпеку продукції. При відсутності документів неможливо встановити виробника продукції, умови зберігання і транспортування продукції, термін її придатності до споживання. Така продукція представляє високий ризик для здоров`я і життя людей! Довести факт отруєння буде неможливо, бо складно визначити особу (продавця), якій можна пред’явити звинувачення (відсутні докази у формі розрахункового документу щодо купівлі-продажу продукції).

Тож, шановні мешканці, купуючи харчові продукти у «стихійних» продавців, не треба сподіватись в котрий раз на удачу. Купувати продукти харчування на стихійних ринках – все-одно, що грати в рулетку: «Пощастить - не пощастить». Рано чи пізно, стихійний ринок відгукнеться так званим «лікарняним відпочинком».

Будьте обережні! Користуйтеся лише послугами стаціонарної мережі продуктових магазинів або продавців на узаконених ринках, або в спеціально відведених для цього місцях. На офіційних ринках продукти, що не відповідають нормам, до реалізації просто не допускаються, тому скуплятися на них – безпечніше для здоров'я. На ринках міста здійснюється обов'язковий державний ветеринарно-санітарний контроль за якістю та безпекою усієї підконтрольної продукції, що реалізується, у т.ч. овочів і фруктів.

Будьте свідомими і бережіть своє здоров'я та життя, рідних і близьких Вам людей!

 

Відділ з питань захисту прав споживачів
апарату міської ради і виконкому

23 липня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради