Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ: ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПЕРЕХІД НА Е–ТРУДОВІ КНИЖКИ!

Створено: 2021-06-23 14:42:35Оновлено: 2021-06-23 14:45:22

 

(коментує управління розвитку підприємництва

виконкому Криворізької міської ради)

 

 10 червня 2021 року набув чинності Закон № 1217-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» (далі – Закон).

 Даний Закон передбачає:

  • облік трудової діяльності працівника в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування;
  •  автоматичне призначення пенсії при наявності усієї необхідної інформації в реєстрі за всі періоди трудового діяльності.

Законом передбачений п`ятирічний перехідний період, протягом якого до Державного реєстру мають бути внесені відомості з паперових трудових книжок. Впродовж цього часу застосовуватиметься як паперова, так і електронна форма вже наявних або внесених відомостей із вказаного реєстру.

УВАГА! Наповнення відомостей в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування відбуватиметься як роботодавцем, так і безпосередньо застрахованою особою через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України у вигляді сканованих або оцифрованих копій документів, передбачених законодавством (трудової книжки, довідок тощо), з обов’язковим накладанням страхувальником або застрахованою особою кваліфікованого електронного підпису.

ЗАЗНАЧАЄМО, що оригінал паперової трудової книжки передається на зберігання працівнику як офіційний документ. Якщо працівник виявить бажання продовжити її ведення, то роботодавець, на його вимогу, буде зобов’язаний паралельно із електронним обліком трудової діяльності також внести до паперової трудової книжки записи про прийняття на роботу, переведення та звільнення.

 

23 червня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради