Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Навіть в умовах воєнного стану в Кривому Розі зроблено все необхідне для проходження освітнього процесу, успішного його завершення та вступної кампанії-2022

Створено: 2022-05-23 12:07:04Оновлено: 2022-05-23 12:13:32

В.о. міського голови Кривого Рогу Юрій Вілкул провів робочу нараду з керівниками закладів вищої, фахової передвищої та професійної освіти щодо перебігу освітнього процесу та вступної кампанії-2022 у заклади освіти міста.


Юрій Вілкул високо оцінив роботу закладів освіти у надскладних умовах воєнного часу. Подякував всім освітянам за ефективну роботу та допомогу у захисникам міста.

«Навіть в умовах воєнного стану в Кривому Розі ми зробили все можливе для проходження освітнього процесу та успішного його завершення. У всіх навчальних закладах міста була організована дистанційна форма навчання. Незважаючи на війну, наша молодь перемагає на олімпіадах та конкурсах різних рівнів. Впевнений, що у Кривому Розі вдало пройде й вступна кампанія, а у вересні ми розпочнемо новий навчальний рік», – сказав Юрій Вілкул.


На нараді окремо обговорили особливості вступної кампанії 2022. Адже вона триватиме у незвичних умовах воєнного стану.

Заступник міського голови Сергій Мілютін сказав: «ЗНО цього року відбудеться у спрощеному форматі. Абітурієнти здають один Національний мультипредметний комп’ютерний тест одночасно з трьох предметів: української мови, математики та історії України – 60 завдань по 20 з кожного предмету, на це дається 120 хвилин. Тестування пройде з 18-го липня до 10-го серпня, воно вперше проводиться виключно за допомогою комп’ютерної програми». Він зазначив, що через постійні сигнали повітряної тривоги будівлі, в яких буде проводитись тестування, повинні мати обладнанні укриття. Своє бажання прийняти участь у тестуванні абітурієнти мають підтвердити до 7 червня. Після того вони отримають в свій електронний кабінет інформацію про адресу та час тестування».

«Я вдячний Юрію Григоровичу, що він об’єднав керівників закладів освіти Кривого Рогу та взяв під контроль процес вступу до криворізьких вишів. Якщо у керівників є необхідність, щоб місто звернулося до Міністерства по питанням вступної кампанії, то ми готові. Адже це – наше спільне завдання: зробити так, щоб наша молодь залишалася навчатися в рідному місті, а також, щоб до наших вишів вступила молодь з інших міст», – зауважив Мілютін.

 

Також у ході наради Юрій Вілкул закцентував увагу керівників закладів на роботі з внутрішньо переміщеними абітурієнтами, які наразі проживають у Кривому Розі. Питання профорієнтаційної роботи серед випускників шкіл також є одним з основних.

Директор департаменту освіти і науки виконком Криворізької міськради Тетяна Кріпак зазначила: «Ми маємо організувати процес складання мультипредметного тесту не тільки для наших випускників, а й для абітурієнтів з-поміж ВПО, які наразі перебувають у нас в місті. Департамент спільно з керівниками навчальних закладів активізував таку роботу».

Підбили на нараді й підсумки проведення загальноміського заходу «Ярмарок професій», який Департамент освіти і науки проводив на початку лютого. На 40 локаціях понад 2 тис. абітурієнтів мали змогу ознайомитися з усіма місцевими закладами освіти. Всім керівникам закладів освіти – учасникам ярмарку в.о. міського голови вручив дипломи та висловив слова вдячності колективам за активну участь.

23 травня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради