Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

СПІВПРАЦЯ ВЛАДИ І БІЗНЕСУ У НАПРЯМУ ПІДТРИМКИ ГРАНТЕРІВ!

Створено: 2024-04-23 16:03:53Оновлено: 2024-04-23 16:19:20

(коментує управління розвитку підприємництва виконкому

Криворізької міської ради)

Війна стала економічним викликом, подолання якого потребує двосторонньої співпраці та взаємодії між бізнесом та владою. Бізнес підтримує місто та державу продовжуючи працювати, сплачуючи податки та створюючи нові робочі місця, а влада у свою чергу, створює для бізнесу можливості для розвитку: запроваджує програми підтримки на національному та місцевому рівнях та допомагає у налагодженні співпраці з міжнародними донорами. 

Наразі у місті продовужуються системні зустрічі влади і бізнесу міста щодо залучення підприємців до участі у грантових програмах у партнерстві з Центром зайнятості, АТ «Державний Ощадний банк». Фахівці надають роз’яснення, консультації та супроводжують їх від написання бізнес-плану до його захисту на здобуття гранту. Загалом у поточному році з суб’єктами господарювання міста проведено понад 500 зустрічей, семінарів, воркшопів.

Так, 18 квітня відбувся офлайн івент із підприємцями щодо грантової підтримки у рамках форуму «Business day в Покровському районі», на якому було презентовано досвід ро-боти представників органів місцевого самоврядування та біз-несу Покровського району щодо отримання грантів. Під час заходу грантери поділилися успішним досвідом освоєння грантових коштів для масштабування власного бізнесу.  Загалом за результатами спільної роботи, яку місто розпочало в березні минулого року, у Кривому Розі для підтримки малого та середнього бізнесу в 2023 році будо залучено 68 млн грн, за рахунок цього було створено 350  нових робочих місць.

За результатами спільної роботи з початку 2024 року за дер-жавною програмою єРобота 122 суб’єкти господарювання міста подали заявки на отримання грантових коштів, 82 – отримали підтвердження про фінансову підтримку з очікуваним обсягом фінансування на суму 20,1 млн грн, 32 – отримали кошти на свої рахунки у розмірі 7,6 млн грн. Крім того, у 2023 році та у першому кварталі поточного року п’ять ветеранів та членів їх родини отримали грантові кошти на розвиток власного бізнесу. Також, 11 підприємців міста отримали грантові кошти від міжнародних донорів у розмірі 3,2 млн грн. Таким чином підприємці отримали можливість створити ще понад 150 робочих місць.

Наразі тривають заходи з подання заяв на участь у міжнародних грантових програмах задля підтримки та розвитку бізнесу, які сприяють створенню нових робочих місць, надходженню коштів від сплати податків до міського бюджету тощо.

Чергова хвиля отримання мікрогрантів на власну справу на створення або розвиток власного бізнесу, у тому числі для ветеранів та членів їх родини, стартувала від 22 квітня поточного року і триватиме до 05 травня (https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu; https://diia.gov.ua/.../grant-dlya-veteraniv-ta-chleniv).

Управління розвитку підприємництва виконкому міської ради, виконкоми районних у місті рад запрошують до співпраці підприємців з вказаного питання.

Інформацію з питань грантової підтримки бізнесу можна отримати в управлінні розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (50101, м. Кривий Ріг, пр. Металургів, 36Б, каб. 417, 418, тел. (0564) 92-25-89, e-mail: urp@kr.gov.ua).

Нагадуємо, що з вказаного питання також можна звернутися до спеціалістів відділів або секторів управління проєктами/інновацій у виконкомах районних у місті рад, які надають консультації по формуванню необхідного пакету документів потенційним учасникам:

сектор інвестицій та інновацій відділу з питань економіки та перспективного розвитку Центрально-Міської районної у місті ради – (0564) 94 83 66, [email protected];

відділ перспективного розвитку району, інвестицій та інновацій виконкому Саксаганської районної у місті ради – (068) 680 99 28, [email protected];

відділ перспективного розвитку району, інвестицій та інновацій виконкому Металургійної районної у місті ради – (0564) 92 00 96, [email protected];

відділ розвитку підприємництва виконкому Тернівської районної у місті ради – (097) 912 68 80, [email protected];

відділ економіки та промисловості виконкому Довгинцівської районної у місті ради – (098) 916 09 19, [email protected]; відділ розвитку підприємництва - (068) 907 09 88, [email protected];

відділ розвитку підприємництва виконкому Покровської районної у місті ради – (096) 474 39 18, [email protected];

відділ економіки та промисловості виконкому Інгулецької районної у місті ради – (097) 241 37 88, [email protected].

23 квітня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради