Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про результати громадських слухань

Створено: 2019-04-23 08:46:17Оновлено: 2019-04-23 08:47:14

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», як однією з форм відкритих обговорень, 19.04.2019 у виконкомі міської ради (50101, м. Кривий Ріг, пл.Молодіжна,1) проведено громадські слухання з обговорення проекту регуляторного акту - рішення міської ради «Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва м. Кривого Рогу на 2020 рік», аналізу його регуляторного впливу та оцінки стану суспільних відносин, на регулювання якого спрямована дія акту. 

У вищезазначеному заході брали участь члени територіальної громади міста,  суб’єкти господарювання, представники громадських організацій, консультативно-дорадчих органів, діяльність яких пов’язана з темою громадських слухань, органи місцевого самоврядування, державного контролю, наукових установ. Управлінням розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради здійснено попереднє обговорення зі стейкхолдерами по вище-зазначеному рішенню та Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» в частині грошової державної допомоги.

Роз’яснено вимоги Податкового кодексу України стосовно розміру ставок єдиного податку,  що максимальний граничний розмір ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців, передбачений Податковим Кодексом України, складає для платників І  групи – 10 % від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб установленого Законом на 01 січня податкового (звітного) року  - 2102 грн. (максимальна сплата - 210,20 грн. на місяць), ІІ групи – 20 % розміру мінімальної заробітної плати установленого Законом на 01 січня податкового (звітного) року -  4407 грн. (максимальна сплата  - 881,40 грн. на місяць). 

Ставки єдиного податку в проекті регуляторного акта на 2020 рік запропоновано встановити для платників І групи  від 4%  до  8 % (сплата буде складати від 84,08 до 168,16 грн. на місяць); ІІ групи - від 6% до 17 % (сплата відповідно від 264,42  грн.  до 749,19 грн. на місяць).

Присутні зазначили, що такий підхід забезпечить збалансованість інтересів суб'єктів господарювання, громадян та держави; сприятиме ефективності контролю державної фіскальної служби в частині наповненості бюджету міста та створенню стабільного прогнозованого клімату для здійснення підприємницької діяльності в місті та виконання місцевих цільових програм.

Термін громадського обговорення даного проекту регуляторного акта триває до 02.05.2019 включно.

Зауваження та пропозиції до проекту регуляторного акта у письмовій формі приймаються  (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1):

- департаменту фінансів виконкому Криворізької міської ради (каб.219, тел. (0564) 74-57-54, електронна адреса: [email protected]);

- управлінню розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (каб.510, тел. (0564)74-39-72, електронна адреса: [email protected]);

а також на електронні поштові скриньки виконкому міської ради [email protected] і виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

З вказаними проектом та аналізом його регуляторного впливу можна також ознайомитися на офіційних веб-сторінках в мережі Інтернет:

- Криворізької міської ради та її виконавчого комітету у підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна база» www.kr.gov.ua;

- виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: www.mtlrg-kr.gov.ua,    www.dlgr.gov.ua, www.pokrovkr.gov.ua, www.ing-org.gov.ua, www.srvk.gov.ua, www.trnvk.gov.uawww.vykonkom-tsmkr.gov.ua.

Проект регуляторного акту оприлюднено на веб-сайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету, офіційних сторінках виконкомів районних у місті рад, в Криворізькій міській газеті «Червоний гірник» від 02.04.2019  №24.

Управління розвитку підприємництва, департамент фінансів виконкому Криворізької міської ради.

23 квітня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради